Sayfalar

5 Şubat 2012 Pazar

Bırak aksın...

Bir Kızılderili atasözü der ki;

Sular yükselince balıklar karıncaları yer.
Sular çekilince, karıncalar balıkları...

Kimin, kimi yiyeceğine "Suyun akışı" karar verir...

Su akıyorsa, bırak aksın gitsin. Duramazsın önünde, set te öremezsin. Bir an için durdurursun belki ama seti dolduran su öncekinden daha hızlı, önüne çıkanları dağıtarak akar gider... Anlayamazsın, nerede yanlış yaptığını. Bilemezsin çaresizliğinin çözümünü. Seyreder ve teslim olursun, durduramadığın gücün kırıp dökmesine...

Düşeni durduramayacağın gibi akıp gidenin yolunu da kesemezsin. Su akar yolunu bulur. Ettiğin müdahaleler geciktirir her şeyi. Seni zayıflatırken durdurmak istediğin, her şeyi güçlendirir. Yoğunlaşır tüm duygular, sıkılaşır boşluklar. Sığamaz kabuğuna ve.. Patlar gider hemde onarılması imkansız bir halde..

Bir gün balık olursun, ertesi gün karınca. Doldurduğun barajlar patlarken tutunamazsan eğer, yem olursun tüm karıncalara.. Dolarken içinde kalırsan balıklara...

Akıyorsa bırak gitsin giden yoluna.. O akıntı seni de alacaksa içine alır zaten. Önünde durma.. Geride kalan susuzluğun içinde yem olma. Akıp giden suya uymayı dene... Denemekten korkuyorsan.. Çekil gitsin.. Deneyeceksen de, bırak kollarına götürsün seni de gittiği yere.

Sev, güven, inan... Gerisi zaten içinde...

24 yorum:

N.Narda dedi ki...

Hımmm, bir şeylerin üzerine denk geldi bu yazın ya bakalım :)

gelibolu17 dedi ki...

Kısacası her şey olacağına varır diyebilirmiyiz?
selamlar,gördüm yazını kontrol panelimden geldim :)

Volkan DENİZ dedi ki...

@N. Narda;
Zaten bir şeylerin üzerine yazıldı ve biliyorum ki bu tip şeyleri yaşamayan da yoktur.. Hayatın yüzü işte... :)
@gelibolu 17;
Hoş geldin o zaman.
Her şey olacağına varır değil sadece, yol alan her şey uzaklaşır diyebiliriz biraz.. Uzaklaşanı durdurma destekle. Mutlaka gider çünkü...
Sevgiler :)

BuRCu dedi ki...

Bilemedim ne diyeceğimi. Geneline bakarsak evet haklısın, beğendim hatta. Özele indirgersek yine iki seçenek: evet olabilir, üç fiili de savunabilirim; hayır imkansıza yakın, gerisi daha önemli.

Öyle bir şeyler işte Volkan :)
Sevgiler...

Volkan DENİZ dedi ki...

Gerisi önemsiz demedim ki zaten. Gerisinden gelenler o üç fiilin içinde dedim. Ama açmadım. Yorumlarınıza, bakış açınıza bıraktım.

Dert etme Burcu ben seni anladım :)

BuRCu dedi ki...

Önemsiz demedin farkındayım söylemeye çalıştığının. Aslında ben de daha önemli derken, içerisinde olduğundan daha da önemli demek istedim. Yani içinde olduğuna emin olamamak belki de.

Anlayabildiğin için sevindim doğrusu :)

Volkan DENİZ dedi ki...

Anlaşabiliyor olmak ne güzel. :)

N.Narda dedi ki...

Ben benim de yaşadığım bazı şeyler üzerine geldiğini anlatmak istedim de her zamanki kapalı anlatımım işte:) Demek bu aralar birbirini daha iyi anlayan iki blogçuyuz:((

giden her neyse engel olmaya çalışmak hep boşa bir çaba olmuştur benim için...Zaman başta olmak üzere...falan filan işte:)

Volkan DENİZ dedi ki...

O falan filanlar zaten gidenin artık gittiğini ve ilk anki etkisini yitirdiğini gösteriyor galiba sevgili Narda.. :)

gelibolu17 dedi ki...

Ya istemeden uzaklaşıyorsa...

gelibolu17 dedi ki...

alt alta biraz saçma oldu ama elim sürçtü entere basıverdim,hoşgördüm tabikide,saygısızlık olmasın :)selamlar,,,virgül bırakıp gideyim ben gene gelcem sonra :)

Volkan DENİZ dedi ki...

İstemeden uzaklaşanlar, isteyerek dönmeyi de bilirler. Eğer istemeden gittiğini düşünerek kendini aldatmıyorsa. Şartlar gereği istemeden de olsa uzaklaşmak pek de uzaklaşmak olmuyor. Uzaklaştırılmak oluyor ki. Böyle bir durumda mutlaka akan yol buluşmayı da sağlayacaktır. Diye düşündüm işte.. :)

zeynep dedi ki...

Çok güzel bir atasözü , hayatın akışına bırakmalı kendini insan , gidenin önünde de durmamalı , doğru olan bu ama gerçekleştirmesi zor .

Teşekkürler bu güzel paylaşım için sevgiler.

gelibolu17 dedi ki...

İyi Düşünmüşsün :)
Ama bir kez ekmek dilimden ayrılınca eskisi gibi olmuyor hiç bir şey,hani gidenler geri döndüğünde eski çamların bardak olduğunu görüyolarya işte o bardakla bir bardak su içerler ancak gelişlerinin şerefine :) Diye benimde yazasım geldi işte :)
selamlar olsun...

Volkan DENİZ dedi ki...

Haklısın Gelibolu. Giden gitmiş oluyor artık. Dönse bile giden kişi olamıyor hiç bir zaman. Öyleyse gidenin arkasından dönmesini beklememeli çok da.. :)

Volkan DENİZ dedi ki...

Zeynep, Hoş geldin :)
Doğru olan neyi gerçekleştirmek kolay ki...

sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Hep avcı olmayı bekler insan. Yenilmeyi hazmedemez. Bazen av da olur, yenilmekte vardır işin ucunda.

Bu kelimeler iki manaya da geldi. :)

Volkan DENİZ dedi ki...

Yolcu; hoş geldin.
Yenilmek değil aslolan. Yenildikten sonra bir daha yenebileceğine olan inancını kaybetmemek...

gelibolu17 dedi ki...

Sevgili nutukçu,
özellikle buraya cevap yazmak istedim,ben hiç bir şeyi abartmıyorum,siz herhalde sevgili Kamil Beyin günlerdir bana ithafen yazıp yazıp yayından kaldırdıklarını okumadınız,çok ayıp etti hemde çok,sen galiba onu şahsende tanıyorsun,yani gerçek hayattada tanışıyorsunuz,ne demek dün benim postlarıma canım cicim derken bugün onları aşağılaması hakaretler etmesi,benimle dalga geçmesi hiç kırk küsür yaşında bir adama yakışan şeylermi bunlar,ben sadece onun yorumlarında bana yapılan hakarete ve haksızlığa cevap verdim ama o sağolsun sevgili (cengiz/boy) beyine afedersin çanak tuttu onu savunur vaziyette davrandı,birde kalkmış benim balans ayarı yaptığımı yazmış
beğenmiyosan bu zamana kadar ne diye geldin bloguma kardeşim gelmeseydin,zorla benmi getirdim seni...balans ayarını kendileri iyi biliyo demekki...dikkat ettiyseniz ben onun ne şahsına hakaret içeren bişey yazdım nede yayınlarına,ben sadece onun yazdıklarına ithafen cevap yazdım,ama o benim yayınlarımla dalga geçti üstelik dün onlara güzel yorumlar yaparken,bu ne demek sizce,şimdi bana yazıları silmemi tavsiye ediyorsunuz,peki sizin hatrınız için sileceğim yazıları peki kendileri gelip benden özür dileyecekmi,benim kalbimin kırgınlığı ne olacak?
kendisini şahsen tanımıyorum kendisiyle bir alıp veremediğim yoktur siz benim için neyseniz oda o,ama bu saçmalığı devam ettirdiği sürece bende devam ettireceğim (yani beni aşağılayan yazılar ekleyip sonra silmeyi diyorum )
bundan emin olabilirsiniz,,,
"haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır" hadisi-i şerif bende haksızlık karşısında susmayacağım...
isterseniz yorumu okuyunca kaldırabilirsiniz yada kalabilir ben dediğim gibi her yazımın ve yorumumun arkasındayım,onun yayınlarıda bende kayıtlı karşılaştırabiliriz...

Volkan DENİZ dedi ki...

Tamam ben sizi anlıyorum. Ancak her zaman dediğim gibi. Nasıl yazarsanız yazın, ne düşünürseniz düşünün yazılan kelimeler ifadesiz ve soğuktur. O anki psikolojik durumunuz nasılsa öyle algılayabilirsiniz. Yani anlık bir sıkıntıdan çok büyük yanlış anlaşılmalar doğabilir..

İnsanları aşağılayan ve dalga geçen biri değildir ve kesinlikle de o tür bir davranış içine girmez. Savunmak için değil, yanlış anlaşılmanın önüne geçmek için yazıyorum bunları..
Her şeye rağmen karar sizin. Saygılar, sevgiler...

Adsız dedi ki...

Gelibolu o yazılar sana mı yazılıyordu? :)
Olayın ne olduğunu bilmiyorum doğrusu ama Kamil beyin böyle bir şey yapacağını sanmıyorum. Senin ne yazdığını da bilmiyorum ama belki bir yanlış anlaşılma olmuştur.

Bu yorumu da sonra silebilirsiniz. Zira konuyla alakası yok.

gelibolu17 dedi ki...

Yolcu,canım benim güzelim okumuşsun işte yazıları bak soruyosun sanamı yazılıyodu diye,
E peki Kamil bey öyle bir şey yapmazsa yapacağını sanmıyosanız o halde geriye tek bir seçenek kalıyor birisi Kamil beyin blogunu ele geçirdi onun adına benim arkamdan atıp tutuyor,sonrada böyle uzaktan izliyodur nasılda birbirlerine düşürdüm diye :) aaa bak aslında bu iş uzaylıların işide olabilir yok canım hatta arkasında İsrail bile olabilir...
Yolcu şu günümde sne beni güldürdünya Allah'ta seni güldürsün hayde canım selametle faceye profilime gel sana çay ikram edeyim,burdan edince kızıyolar :) aslında önce içiyolar sonra kızıyolar...


Sevgili NUtukçu peki sizede eyvallah ben halisünasyon gördüm,o yazılanları ben uydurdum,kendi kendime polemik yarattım kusura bakmayın sizleride böyle bir şeyle meşgul ettim,özür dilerim sizden ve diğer bugün bana katlanma nezaketi gösteren kahrımı çeken arkadaşlarımdan,bu andan sonra yazılan hiç bir şeye cevap yazmayacağım...tek sizin güzel hatırınız için,gerçekten...
selamlar olsun :)

Volkan DENİZ dedi ki...

Anlık kızgınlıklar hiç bir yere götürmez. Haklı yada haksız olmak mühim değil.
Fazla abartmadan, büyütmeden konuyu kapatmak en hayırlısı diye düşünüyorum...
Sevgiler, selamlar... :)

Pabuc dedi ki...

Bursa da havalar güzel olunca gidenler orada kalıyor geri gelemiyorMUŞ :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...