Sayfalar

23 Ocak 2012 Pazartesi

Var mı dünyada eşi benzeri...

Vazgeçtim her şeyden. Tamam haklısnız. Siz en doğrusunu biliyorsunuz. Bütün televizyonlar, gazeteler, gazeteciler, sivil toplum örgütleri, okumuş okumamış abiler ablalar, yengeler, dayılar. Kısacası tüm mahalle ve hatta bütün memleket. Hepiniz haklısınız. Bir ben suçluyum, bir ben salağım, bir ben vazgeçemiyorum, inkar edemiyorum. Bir ben olamıyorum.

Çok da ihtiyacınız yok gerçi bana. Çok umurunuzda da değil. Ben olmasam, o olmasa, bazen senden de birileri olmasa ne olur ki. Nasılsa karanlıkların aydınlanacağı yok. Nasılsa kimsenin bir şey olacağı da yok. Bir gün kırmızı, ertesi gün gri, sonraki gün şeffaf olabiliyorlarsa. Uğraşmaya da gerek yok.

Elin adamı benim ülkemde her iki kişiden birinin mağdur olduğu konuyu benden daha iyi anladığını iddia ediyorsa ve bunda da haklı olduğunu düşünenler varsa ve hatta o elin oğlu beni her konuda durmadan suçlu görebiliyorsa. Ben maymunda olurum, timsah ta (ağlıyanından ama)

Tüm dünyaya yayılmışız, nam salmış, titretmişiz cihanı. En eski uygarlık olduğumuzu söyler övünürüz. Osmanlılığımıza bir kelime laf edenin ağzına lafını tıkar, kafasına şaplağı yapıştırırız. Ama sadece eş dost arasındaki kahraman olma çabalarındaki lakırdılarda... Şov dünyasının gönüllü elemanlarıyız. Bir fırsat verseler bak neler yaparız. Ama işte o fırsatı almak için girdiğimiz kılıktan çıkamayınca da kazanılan fırsat ancak bizi malzeme yapar elin adamına...

Yurdum insanı ne olduğunu bulmaya çalışırken. Yurdumun insanlarından olup ta uzaklarda yaşayanların nasıl olmuşsa aklı başına gelmiş, dayanmışlar Viyana surlarına. Püskürtülmek falan dertleri değil. Bir duruş göstermişler. Hemde ırklarından, isimlerinden, soylarından vazgeçmeden. Hem de meselenin ne olduğunu da bilmeden, sarılmışlar bayrağa çıkmışlar yola. Ne olacaksa ülkemin hayrına olsun diye.

Her köşede , her alemde bağıran bağırana ben şu değilim, bu değilim diye. Sorguluyorlar... Ülkemin, ölen hangi değeri için bir çıt çıkaran oldu? Elin adamı benim insanlarımı cayır cayır yakarken, kıtır kıtır keserken, havaya uçururken, sokak ortasında linç ederken... Neredeydi o ırkını, milliyetini bilemeyenler? Her olayda dönmeyi becerebilenler. Neredeydiler? Haberleri mi yoktu. Eğer öyleydiyse, bak şimdi her yerde sayfa sayfa boy boy yazıyorlar. Hadi olun bakalım bir şeyler. Eğer gerçekten ölenlerin hakkını aramaksa maksadınız. Eğer gerçekten birilerinin hakkını koruyor, yanlış işlere dur diyorsanız. Hodri meydan...

Bu kadar yazdım ne bir kimlik ne de bir milletten bahsettim. Ama şöyle bir düşünüp yazılanları her ülkeden biri olarak düşünün bakalım dünyada başka örnek bulabilecek misiniz...?

14 yorum:

BuRCu dedi ki...

...
!

Saygılar.

Pabuc dedi ki...

Sen hep dağlarda bayırlarda mı gezsen acaba ;)

Stresten uzak dur, haber de izleme sen ;)

Sen bu dünyayı gerçekten doğru/dürüst/adilane olacağına inanan nadir insanlardansın stresden uzak dur, bak havalarda iyi gidiyor bol bol fotograf çek ;)

Görüşürüz..Leyla ile Mecnun var bu akşam izle biraz gülümse...Uzaklaş gerçeklerden! ;)

Volkan DENİZ dedi ki...

@Burcu... İşte bunu seviyorum...

Volkan DENİZ dedi ki...

@pabuç...
Şimdi sen benim yazdıklarımdan stresli olduğumu, her şeyin doğru gittiğini düşündüğümü ve gerçeklerden dolayı gergin olduğumu mu anladın...?

Yok sevgili pabuç. Ben sadece ülkemi içinde yaşayanlara rağmen hala sevdiğimi söylemeye çalıştım...
Sevgilerimle...

Dizi izlerken gülme becerimi kaybedeli çok zaman oldu bu arada. Ben hayatın içindeki her şeyden gülecek bir şeyler çıkarabiliyorum çünkü... :)

Pabuc dedi ki...

aman iyi gülmezsen gülme ,sana da tavsiyede bulunulmuyor.Sanki dizidekiler konuları uzaydan alıyorlar :p

Volkan DENİZ dedi ki...

YOK AMA GÜLÜYORUM ŞU AN .. :)
Gülmüyorum demedim zaten. :)
Herşeye de kızmasan mı acaba... :)

Pabuc dedi ki...

Gelmişken bloguna kokmuş/kurumuş ölü sansar kokulu çiçek mi bıraksam acaba :)

Volkan DENİZ dedi ki...

:)
Konuyu buralara getirip darmadağınık ettin ya.. Ne diyim.. kahven şekersiz olsun... :)

Volkan DENİZ dedi ki...

Tamam pabuç o çiçekleri suya koydum. Suyu görünce bi canlanıp, güzel kokmaya başladılar sanki. Ne demişler en kötü görüntüler bile güzel insanların elinde cennet bahçesi olur.

Pabuc dedi ki...

peki güzel insan :)))

gelibolu17 dedi ki...

Hani ben ne zamandır diyorumya sizin son yazılarınızı kontrol panelimde görmüyorum diye,gerçekten ciddiyim ve ben yalnız değilim benim gibi bir sürü blogger var,takip ettiğimiz arkadaşlarımızın son yazılarını tesadüfen başka blogger arkadaşların bloglarında görüyoruz,yokmu bunun bir çaresi?
ve ben bu yazınızıda kontrol panelimde görmedim,niye benim haberim olmuyor,yahu ben müneccimmiyim nutukçu yazı yazmış gidip bakayım diyeceğim,ilham falanmı geleceğini sanıyolar,google amca heyy sana diyorum,sorunuma çare bul please...
bak yorumumun hiç bir yerine gülücük koymuyorum son derece ciddiyim...biris şu soruna çare bulsun yada bana yorum bıraksın onu uygulayayım...

Yazı çok samimice yazılmış,yüreğinden geçenleri öyle güzel haykırmışsınki duyan olurmu acaba hiç bilmiyorum,duymazlar ama çünkü duyması gerekenler bir yerlerde birşeyler oluyorlar....
sen yaz biz okuyalım,,selamlar olsun

Volkan DENİZ dedi ki...

Haklısın gelibolu, duyan olsa da duymamazlıktan geliyorlar. Ama olsun ben genede haykırayım arada :) Hatta bazen hep birlikte haykıralım, belki etkisi olur az biraz. :)

O dediğin sorun bende de oluyor, bende tek tek dolaşıyorum açınca bloğu. :)

Sevgiler, selamlar...

gelibolu17 dedi ki...

bakalım izlemeden çıkıp tekrar izlemeye aldım değişen bişey olacakmı...54.izleyicin hayırlı olsun :)

Adsız dedi ki...

İmza Kalemzade

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...