Sayfalar

2 Temmuz 2011 Cumartesi

Bir gün hepsi biter...

Körü körüne bağlanmalar, hesapsızca yaşantılar, acımasız bencillikler. Nasıl oluyorda bu kadar anlaşılmazlığın içerisinde yine de bir şekilde anlaşıp koklaşabiliyoruz. Hepsi yalanmı yada gerçekler bu kadar rezilmi?

Almışız elimize hayatın bir ucunu, yakalamışız sıkı sıkı, keser sapı misali.. Hep kendimize yontuyoruz farkında olmadan. Sonra da çıkıp haykırıyoruz kalbimiz kırıldığında. "ben ne yaptım?" diye..

"Sen hiç bir şey yapmadın, evet hiç bir şey... sadece yaşadın. Hem de sadece kendin için, çıkarların için.." Diyemiyoruz bu soruyu soran kişiye. Bazen hak veriyoruz, çoğu zaman anlamıyoruz.

Hep dardayken arıyoruz dost sesleri, gülerken paylaşmıyoruz gülücüklerimizi. İstiyoruz gözyaşımıza mendil olsun hep, ama gülücüklerimize sebep olmasa da olur...


Bir köşede sessice ağlaşıyoruz. Dostluklardan bahseden ama ne demek olduğunu bilmeyenler için ağlıyoruz. Sonra sevgiden, aşktan başlıyoruz ama hepsinin de bir yere kadar olduğunu anlayamıyoruz bir türlü. Sanıyoruz ki tüm duygular ölümsüzdür. Oysa hayat ölümsüz olan hiç bir varlığı sunmadığı gibi duyguyu da sınırsız sunmuyor bize. Öldürüyor bir yerden sonra en yoğun hissedilen her şeyi... Anlayamadan yaşıyoruz, yaşadığımızı sanarak..

Aşk için, aşk yaşıyoruz, sevebilmek için aşka inanıyoruz. Seviyoruz... Ona da inanıyoruz aşka da. Biten duygular peşinden. Ne ona, ne kendimize, ne de aşka inanmıyoruz. Sanıyoruz ki, inandıklarımız hep var olacak. Tıpkı mutluyken gülebildiğimiz dostlarımız gibi. Tıpkı iyiyken bizi seven patronlarımız gibi. Tıpkı sağlıklıyken hissettiklerimiz gibi...

Yaşadığımız her duygunun, her heyecanın o an için yaşanmışlığını kavrayınca bir sonraki heyecanların değerini yitirmeye başlaması gibi yaşamaktansa... Hiç bitmeyecekmiş gibi hissederek kendimizi de hayatımızı da kandırıp yaşamayı becerebilmeliyiz.. Pembe yalanların bazen çok işe yarayacağını düşünmek gibi...

10 yorum:

BuRCu dedi ki...

Bir gün hepsi biter, geriye kendimiz kalırız. Ve işte o zaman gerçekten yaşamayı öğreniriz. Her duygunun, her eğrinin, her doğrunun yerinin ayrı olduğu gerçeğini anlayarak... Pembe yalanları en çok da kendimize söylediğimizi, kendimize dahi itiraf edemeyerek...

Tüm samimiyetimle, bencilliklerden uzak günler dilerim.

Volkan DENİZ dedi ki...

Sağol Burcu sende olmasan kendimi bayaa yalnız hissedecektim :)

Pabuc dedi ki...

Hayatı anlamaya çalışmayı bıraktım diyorum kendi kendime ,sonra bir bakıyorum yine yeniden yorumluyorum içimden...

Hayatta herşey biz yaşayalım diye var,ayrılıklar,kandırılmalar,ihanetler,kıskançlıklar,unutulmalar, sevmeler sevilmeler sonradan hatırlanmamalar,nankörlükler...Bunların hepsi de içimizde var olan şeyler..Sen bu gün birilerinden ayrılırsın,birilerini unutursun yarın o unuttuğun kişiler de tadar/tattırır bu duyguyu...

''Hiç bitmeyecekmiş gibi hissederek kendimizi de hayatımızı da kandırıp yaşamayı becerebilmeliyiz..

''Hiç bitmeyecekmiş gibi hissederek kensimizi de hayatımızı da yaşamayı becerebilmeliyiz..'demişsin...kandırmak değil bu gerçeği algılamak/kabullenmek..İşte bütün mesele bu yeğen :)

Ben her zaman derim,bu gün hayır asla dediğim şeyi yarın yapmayacağımın garantisini veremem ne kendime ne de kimseye..hayatta herşeyi yaşayabilirim(pişmanlıkda olabilir bu kazanımda olabilir..)

Yorumcunun iyisi blogu az meşgul edendir diyerek yazımı bitiriyorum...

Anlayamadan yaşıyoruz sözünü çok sevdim benim olabilir mi ?

Saygılar....

BuRCu dedi ki...

Yalnız olmayı başarabilmek zor Volkan, seni bundan mahrum ettiğimiz için kusura bakma :)

Volkan DENİZ dedi ki...

Pabuç;
Hayattaki her şey elbetteki biz yaşayalım diye var. Bende onu dememişmiyim zaten :)Öyle dedim sanıyodum ama..
Hepsi senin olsun.. :)

Volkan DENİZ dedi ki...

Teşekkür ederim Burcu iyiki varsınız.. :)

gelibolu17 dedi ki...

Keser gibi hep bana hep bana değil,testere gibi bir sana bir bana der sevgili abim :)

Çok severim bende bu sözü nedense...

Yazdıklarınıza katılmamak elimde değil,teşekkürler,sevgiler,selamlar...Gününüz hayrolsun :)

Volkan DENİZ dedi ki...

Sevgili abinizin dediği o testereden kalmadı artık. Olanlarda pas tuttu. Ama olsun biz genede umut dolu yaşayalım, paylaşmayı beceremesek de.
sevgiler, teşekkürler...

gelibolu17 dedi ki...

Selamlar,nasılsın? Ne zamandır yazmamışsın,merak ettim her şey yolundadır umarım...Sevgiyle kalın...

Volkan DENİZ dedi ki...

Teşekkür ederim , iyiyim. Haklsın son zamanlarda fazla zaman ayıramadım. Her şey yolunda. İlgi alakanızdan ve nezaketinizden dolayı teşekkür ederim..
sevgilerle..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...