Sayfalar

14 Aralık 2010 Salı

Yazmak lazım

Lise yıllarımda ufaktan meraklanırdım bir şeyler yazmaya, ancak şimdiye kadar hep kağıt parçalarına, defter sonlarına birşeyler yazdım yada yazmaktan çok anlattım aslında. Şimdilerde blog hesaplarını öğrendim ve evet yazmalıyım bende diyerek işte bugün başladım..
Yazmayı düşündüğüm yada kafamda tasarladığım hiçbir şablon yok, olmayacak ta. Ama biliyorum ki herkesin kafasının köşesinde dillendiremediği belkide bilinçsizce kendine sakladığı ne cevherler var. İşte belkide kendi içimdeki beni çıkarmaya çalışıyorum ve herkese de diyorum ki yazın aklınıza geleni sizi nereye götüreceğine bakmadan.
Dilin kemiği yok ama kalemin gücü var. Konuşarak anlattıklarınızdan çok yazarak anlattıklarınızla açıklarsınız belkide hayatın gizemini ya da paylaşırsınız mutluluğunu. Hepimiz köşe başlarında oturur ve değme yazarlardan ve hatta bilim adamlarından beylik laflar ederiz ve vururuz yerden yere hepsini, eleştiririz acımasızca ama nedense hiçbirimiz soyunmayız yada soyunamayız adamların yaptıkları işleri yapmaya. Çünkü hak görürüz eleştirmeyi ve beğenmemeyi. hepimiz birer eleştirmenizdir önce, beğenmez açık ararız sonra yavaştan beğeniriz ama asla en başından beğenemeyiz nedense. Her zaman icra edenden çok biliriz iş yapma tarzını, beğenmeyiz ustanın yada bilirkişinin ustalığını ve bilgeliğini. Hal böyle oluncada konuşuruz belkide saatlerce, hiçbir fikrimiz olmasa da konu ile ilgili. Herkes; ''Yok böyle toplum arkadaş biz öyle bir milletiz ki'' diye söze başlamaktan haz duyar. Çünkü kendisi toplumun en önemli gözlemcisidir ve aslında kendini anlattığının farkına varamaz bir türlü. 
Evet dostlar işte bu yüzden yazmak lazım bir şeyler, bir yerlerden başlayarak yazmak. Sadece konuşmak değildir bir toplumu götüren bir yerlere...

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Tanıtımınızı ve yazınızı keyifle okudum.Güzel bir başlangıc yapmıssınız devamını diliyorum..cünkü, keyifle okuyacagım yazılar cıkacagından eminim...devam:))

Volkan DENİZ dedi ki...

Teşekkür ederim, aslında ne çıkacağını bende bilmiyorum klavyeye teslim oluyorum parmaklarımla birlikte, çıkıyor bir şeyler şimdilik..sağlıcakla kalın..

Adsız dedi ki...

yazmak lazım çünkü düşündüklerimizi ve hissettiklerimizi bazen çok kişiye ulaşması gereklidir .yazamayanların söyleyemeyenlerin dilidir yazılanlar teşekkürler aile hekimi

N'haber Haci dedi ki...

Ben bu nicki de çok sevdim galiba ;)

Yazmak iyidir güzeldir hoştur dinlendiricidir;tebessüm ettirir, düşündürür,okumanın kuzenidir, kaynaştırır, kazandırır,bilmediğini gösterir,öğrenmek gerekenleri hatırlatır,dost kazandırır(ya da düşman)düşünce dünyanı görünür dünyana yansıtır,tanınmana anlaşılmana yardımcı olur,yeni ışıklar yakar,yeni yollar sunar ,yenilikler çıkarır karşına...Devam edeyim mi daha ;)

Yazmak güzeldir yaa! Yazmak olmasa doğru bildiklerimizi nasıl söyleyecektir buralarda...Sürekli konuşarak anlatmak da bir yere kadar değil mi ;)

Yazmak demişken ''İyi ki 14 Aralık'ta bilgisayar başında otururken blog açmış, yazmaya başlamışsınız sayın Haci;)''Her ne kadar ters biri izlenimi versenizde her ne kadar muhalif yanınız ağır bassa da yazılarınızda iyisiniz yazma işinde vesselam...Değerli insanların alınası değerli fikirleri olur;görebilenlere tabii...

Görüşür müyüz ? Dünya küçük görüşürüz herhalde bir yerler bir şekilde ...Saygılar ,hürmetler,afiyetler,iyi gezmeler,bir de iyi yazmalar...iyi muhalefetler..v..b ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...