Sayfalar

14 Aralık 2011 Çarşamba

Tam bir yıldır buralardayım...

Sigara içtiğim zamanlardı. Soğuk ama açık bir hava vardı. Sigaramdan derin nefesler çekerek oturmuş bir köşede ağaçları seyrediyordum. Yok bunalımlı bir günümde değildim. Oturuyordum sadece. Yanıma bir dost yaklaştı. Oturdu yaktı sigarasını. Öylece oturduk konuşmadan. Sigaralarımız bitince kalkıp yürümeye başladık bu arada havadan sudan sohbet edip gülüşmeye başlamıştık bile. Sohbet ederken gülümseyecek bir şey mutlaka bulurum. :) Sonra nasıl olduysa konu dönüp dolaşıp yazmaya, çizmeye, okumaya geldi. Bir yerlerde yazdığından bahsetti. Sen de denemelisin dedi. Aynı günün akşamı inceledim siteyi. Telefondan uzun uzun benim gibi teknolojik bilgiye çok da girmeyi becerememiş bir adama bu işin nasıl olacağını anlattı. Oldu. Benimde düşüncelerimi haykırabileceğim bir ortamım oldu. İlk olarak Yazmak lazım diyerek işe koyuldum. 14 Aralık 2010'da.. Bana yön veren arkadaşım Kalemzade Kamil'den başkası değildi...

Tam bir yıl oldu. Bir çok konuya değindim. Bazen belki saçmaladım, bazen sinirlendim ve hatta belki de sinirlendirdim. Güzel insanlar tanıdım. Tartıştım, eğlendim, üzüldüm.. İlginç ama sadece yazarak ve okuyarak bir çok duyguyu yaşadım. Okuduğum konularda bir fikrim varsa söyledim. Kimi zaman yazdığım konularla ilgili hakaretlere bile maruz kaldım. Hiç kimseye kızmadım. Beni anlamaları için uğraştım. Bütün bunları yaparken belki biraz kırıcı da oldum ama hiç birinde karşımdakini küçük düşürmeyi ya da zor durumda bırakmayı düşünmedim. Bunu hak ettiğini düşündüğüm birileri olsa bile.

İnsanlar tanıdım. Pabuç, Hayal Meyal, Vladimir, Navle, Hayata balıklama, Burcu, Gelibolu 17 oldu ilk ziyaretçilerim ve bana ilk yorumları yapanlar. Sonra Yusuf ve Ali Sunarlar eklendi. Çok ters düştüm onlarla. Sonra da görüşmez olduk. Canları sağ olsun.. Okundukça daha çok yazdım. Başlangıçta kendimce isyanlarımı yazayım diye düşünürken geçen zamanla her güne yazı yetiştirmek zorunda hissettim kendimi. Sonra bir anda blogspot yasaklandı. Alışmıştım bir kere yazmaya. Wordpresse geçiş yaptım. İhyaca karşıladı bizi oralarda. Sıcacık, samimi ve inanılmaz misafirperver yaklaşımı ile. Blogspottaki arkadaşlarımızla orada da buluştuk. Küçük, sıcak, samimi bir aile oluvermiştik.

Her şey yaza kadar güzeldi. Yaz başlayınca birer birer uzaklaştık. Blogspot yeniden açılınca iki tane blog sahibi oluverdim. Kapatmaya kıyamadım. İkisinde birden yazmaya devam ettim Ama eski heyecanım sanki kaybolmaya başladı. Hep aynı türden yazıları okumaktan, sürekli inançların sorgulanmasından, Ben senden daha çok müslümanım yaklaşımlarından galiba sıkılmaya başladım. Dini konularda çok da süper bilgili değilim belki ama ahkam kesmeyi de sevmem. Kendi inancımı kendi içimde yaşarım. Sürekli Allah, peygamber denmesini anlamsız bulurum. Ama gördüm ki sitelerde başka konulardan bahsedilmiyor. Bağışlayın beni ama bu da beni az biraz sıktı. Öyle ki bazen kendimi tekkede görür gibi oldum. Abartılı şeyleri sevmem belki de ondandır. Dini de abartarak yaşamak çok doğru gelmez bana. Her neyse şimdi bunları yazdım diye bir sürü yanlış anlayacaksınız ama hissettiklerimi paylaşabileceğim kadar samimi görüyorum sizleri. :)

Kendimi anlatmak istemedim ama arada mimler sağ olsun, düktüm içimi.

Bir yaşında bloğum. Wordpress daha küçük ama o da benim başka boyutum. O kadar değişik konulara girmişim ki en çok da duygusal yazılarım beğenilmiş. En çok onlar okunmuş. Ama ben duygu katmadan hiç bir işi yapamam ki. Belki ondandır belki de yazarken bazen yaşıyor olmamdan.

Geçen bu bir yılda bana katlandınız. Yazılarınızı değerlendirdim, bazen haddimi aşarak eleştirdim, bazen takdir ettim. Ama hep içinde bir eleştiri tadı bıraktım. Katkım olsun istedim. Belki lüzumsuzdu ama bir yazı okuyorsam ve bir fikrim yoksa en azından yazan kişiyi anlıyorsam mutlaka fikrimi söylemeliyim diye düşündüm. Hata ettiysem, sürçü lisan ettiysem, kabalaştıysam, istemeden kırdıysam... Affola... Saygılarımla...

17 yorum:

Adsız dedi ki...

Bir Yazarsam... kardeşi gibi gördüğü Nutukçu'nun yaşını kutluyor. Hayırlı uğurlu nice yaşlarını beraberce görmek ümidiyle...

Unutmadan; her zamanki gibi çok samimiyetle yazılmış bir yazı okuttuğun için teşekkürler...

Volkan DENİZ dedi ki...

Asıl ben sana teşekkür ederim...
Sayende geldim bu günlere...

N.Narda dedi ki...

Güzel noktalara değindiğiniz yazılarınız var. Ve burada herkes içindekini, aklındakini yazmakta özgür. Bunlara kızılıp küsülmemeli, olsa olsa tartışılıp birbirini anlamaya çalışmalı. Yoksa bir anlamı yok ki...Medeniyet böyle bir şey sanırım. (Ve dinden bahsedilmişken İslamiyetin ilk yüzyıllarında o kadar farklı konuları özgürce tartışılabiliyormuş ki alimler, şimdiki sözde ulemalar duysa "cık cık, başımıza taş mı yağdıracaksınız" derlerdi herhalde :)

Pabuc dedi ki...

Kalemzâde Kamil Bey teşekkürün ilki size gelsin o halde...

Nutukçu'yu sizin sayenizde tanımışız iyi ki de tanımışız ..Blog dünyasının böyle bir muhalife ihtiyacı vardı.Gerçi mail üstüne mail atıp Kemal Kılıçtaroğlu'nu blogspota getirmeye çalıştık ama nasip değilmiş ...Nasibimiz de Nutuk'çu varmış ne yapalım artık:)

Yazının giriş bölümünü okurken aklıma önceki yazılarınızdan bir yazı geldi ve elimde olmadan kahkaha attım (çok özr ) Hani sahilde oturmuş denizi izlerken sahile bir bayan gelmiş ve ... :)O yazıyı hatırlattı giriş bölümü bana ..Neyse ...1 yaşındaki blogunuzla ilgili şunu söylemek istiyorum.Yazılarınızla çoğu zaman aynı doğrultuda olmuyorum ama burada yorum yazmak hoşuma gidiyor.Çünkü biliyorum ki cevabı da zekice gelecek yorumların ...eğlenceli oluyor bu da..Yorumlarımdan şikayet etmediğiniz uflayıp puflamadığınız için de teşekkür ederim...

Kişi kime aşıksa kimi en çok seviyorsa sürekli ondan bahsetmek ister, insanları da öyle düşünün lütfen...Allah ve PEygamber diyorlarsa bu onların sevgilerindendir dini abartılı yaşamalarından değil ..diye düşünüyorum..Yine de sizin kasdettiğiniz şeyi de anladığımı belirteyim...

Ve,
Nice yeni yaşlara...Güzel paylaşımlara, seviyeli tartışmalara, samimi dostluklara vesile olsun inşaallah blogunuz...Biz kendisinden memnunuz blogunuzdan biz okuyucularından memnundur inşaallah (gerçi yorumlar kendi kendine silinmediğine göre memnun gibi de görünüyor) :)

Saygılar...Siz yazmaya biz okumaya ve yorumlamaya devam edelim uzun yıllar inş :)

Volkan DENİZ dedi ki...

/N.Narda:
Elbetteki özgür ama bazen yazılanların bir dayanağı olmalı. Paylaşılan hiç bir yazı artık yazarına ait değildir. Okuyan herkes o yazıyla ilgili görüş belirtebilir. Bu sebeple yazılan yazıların içinde bahsedilen konulara hakim değilsen yazmamalı ya da söylenenlere kendini kapatmalısın diye düşünüyorum hep..

Ah o eskilerin söylediklerinin yarısını anlayabilseydik..
Sevgilerimle çok teşekkürler...

/Pabuç;
O ana benzeyen çok anlar yaşadım aslında ama burada paylaşmadım Hakkımda farklı düşünmeyesiniz diye. :)

Aslında bir konu hakkında bir şeyler yazdıktan sonra o yazı ile gelen yorumlarla yazı olgunlaşıp asıl hedefine ulaşmasını sağlar diye düşünüyorum. O sebepten yorumları anlayıp cevaplandırmaya çalışıyorum. Geçiştirmeyi sevmiyorum. Gerçi çok fazla yorumlynda olmuyor ama. Belli başlı bir grup içinde dönüyor işte. Dedim ya küçük bir aile gibiyiz. Arada eklenenler, sıkılıp gidenlerde oluyor tabii.

Çok teşekkür ediyorum güzel dileklerinden dolayı. Umuyorum tutunabilirim buralarda. Yazmaktan çok konuşmayı seviyorum ama yazdıkça daha fazla konuşmaya başladım. Ayrıca yazabilmek için de çok okumak gerekiyor. Bu kadar okuyacak zamanım olmazdı önceden ama şimdi yaratıyorum.. :)
Sevgilerimle...

gelibolu17 dedi ki...

Demekki önceden yani blogu açmadan önce sigara içiyomuşsunuz,blogu açtıktan sonra içmez olmuşsunuz,doğrumu anlamışım :) ne güzel bakın size faydası olmuş blogun,açmanıza vesile olan arkadaşınızda sizdeki yeteneği görmüş olmalıki böyle bir şeye teşvik etmiş,iyide etmiş ne güzel bak 1 yıl olmuş buralardasınız güzel fikirlerinizi,yazılarınızı paylaşıyosunuz :) Hayırlı uğurlu olsun blogunuzun yeni yaşı,inşallah daha uzun yıllar buralarda olmanız dileğiyle....
Ben sizi ilk wordpress te görmüştüm,pabuç'un yorumlarında rastlıyordum,ama şimdi kendiminde ilk yorumum neymiş çok merak ettim,acep 1 yıl geriye dönüp baksam bulabilirmiyim,ne yazmışım acaba?
İlk zamanlar sizin yorumlarınız bana çok ağır gelsede (kapasite meselesi,sizinle alakası yok,tamamen benimle alakalı)sonradan daha sade ve anlaşılır bir şekilde yazmaya başladığınız için tarafımdan takip edilir olmuşsunuz,tabi bunda yorumlara verdiğiniz cevaplarında büyük katkısı var,nede olsa seviyorum yorum okumayı ben :)

Bloglardada herkes istediğini yazabilir,o onun kendi fikridir özel sayfasıdır,beğendiğinizi okursunuz beğenmediğinizi okumazsınız,bence kimsenin kişilik haklarına ve düşüncelerine saldırmadıktan sonra,hakaret etmedikten sonra isteyen istediğini yazabilmeli,herkes aynı düşüncede ve yaşayış tarzında olursa demokratik olabilirmiyiz?
Bizler burda ateistlerin bloglarınıda gördük,alevilerin,kürtlerin,tarikatlerin bloglarınıda gördük,ama asla onlara gidip sende niye böyle bir blog açtın demedik,madem özgürlük istiyoruz,kendi kişisel sayfalarındada insanlar özgür olabilmeli,özgürce fikrini yazabilmeli,sonra dediğin gibi blogspot engeli çıktı başımıza,keyfi bir engeldi bu bana göre,o zamanda ne kadar birbirimize bağlı olduğumuzu gördük,kamplaşmaları gördük,gördük Allah gördük....Bu 2011 yılını ben hiç sevmedim açıkçası çok kötü geçti ama biz ona inat iyi olmaya iyi kalmaya çalıştık,,,,
çok uzattım nerden nereye geldim hakkını helal et,doğum günün kutlu olsun.....selamlar

Volkan DENİZ dedi ki...

/gelibolu17;
Sigarayı bıraktım ve ikinci haftasında blogta yazdım. Şimdi dokuz ay oldu. Nasıl başardım bilmiyorum ama hiç bir destek almadan da olabiliyormuş demek ki. :) Ne zaman sıkışsam yazdığım yazı aklıma geldi ve erteledim. :)

Herkes istediğini yazsın zaten. Aksini düşünmek saçmalık olur. Biraz da sıkıldığım konuları belirttim. Yoksa hepsini okuyup değerlendirmem gereken bir konu varsa bundan da geri kalmıyorum. Bir tek sizin yazdıklarınıza çok söz bulamıyorum. Biraz kadınca malum :) Ama sizden öğrendiğim çok şey de var elbette.

Umarım 2012 yılı güzellikler ve umutların yeşerdiği bir yıl olur sizin için..

Teşekkürler, sevgiler...

gelibolu17 dedi ki...

Tek başına oluyor ya,ben bunu eşimde gördüm,her seferinde kendi iradesiyle sigarayı bırakmayı başarıyor :)

benimkilere söz bulamamak,hheheeee nasıl bir mutluluktur bu benim için nasıl anlatamam :)
sen koskoca nutukçu ol ama bir gelibolu17 nin yazılarına yorum bulama :)
biraz kadıncaymış malum,evet malumum üzere öyle elimizde bunlar var,bunlarla idare edeceksiniz,
aman benden ne öğrenceksinki öğrensen öğrensen çiğ köfte yapmayı öğrenmişsindir,birde hıdrellez de kullanılan içi su dolu toprak küpü :)

düşündümde ben bir yıldır sizi takip etmiyorum,o yüzdende artık ilk olarak ne yazdığımı merak etmiyorum :)

Güzel dilekleriniz için teşekkürler,sizede inşallah...sevgiler

Adsız dedi ki...

iyi ki doğdun nutukçuuuu:))) nice nice sağlıkla,mutlulukla,huzurla yazılara diyorum.hep burda ol.biz hep burdayız;)

Volkan DENİZ dedi ki...

@gelibolu 17;
Her seferinde başarıyoprsa oldukç başarılıymış :) Ama olsun bende her seferinde ki başarısızlıklarımla başardım en sonuncusunda. :)
Çiğ köfte yapmayı yada şal örmeyi öğrenmekle fizik probleminin çözümünü öğrenmek arasında ki tek fark konusunun farklılığıdır. Yoksa öğrenilen her bilginin elbet bir faydası vardır :)

Buyrun ilk yorumunuz :)

Gitmek,gözyaşlarının olmadığı diyarlara,gülen gözlü çocukların ülkesine,,,gitmek ardında kalanları düşünmeden,kendi mutluluğun için,ardından gözyaşı döktürmeye değermi söyle?....Ey hayat.... Güzel dizelerdi,bende bu dizeleri yazdım elimde olmayarak,ilk ziyaretim,ziyaretleriniz ve değerli yorumlarınız için teşekkür ederim,ne dikeni yahu? Güzel sözlerinize teşekkür ederim,selamlar,sevgiler :)

http://nutukcu.blogspot.com/2011/04/degis-biraz.html?showComment=1304159877567#c6544115500097506098

Volkan DENİZ dedi ki...

@kamikaze;
Çok teşekkür ederim. Uzun zamandır yoktunuz. Hoş geldiniz. :)
Buralardayım bakalım şimdilik.. Görüşmek üzere..

gelibolu17 dedi ki...

Evet,kimin kocası :)
Bırakıp bırakıp sonra kilo alıyorum diye başlamak çok komik bir bahane olsada şimdi içmiyor :) E ama kilo almasıda normaldir meslek hastalığı (Aşçı) olur biraz kendileride :)

8 ay sonrada ilk yorumumu gördümya,nostalji yaşadım,teşekkür ederim zahmet etmişsiniz ama iyi oldu benim için :)

selamlar

Volkan DENİZ dedi ki...

@gelibolu 17;
kilo almaması imkansız ama vermesi de zor değil. Azcık spor ya da yürüyüş yapacak hepsi bu :)
Ne zahmeti sizi mutlu ettim ya bende mutlu oldum. :)
Sevgilerimle...

Pabuc dedi ki...

İyisindir umarım...

Gerçi dağda bayırda geziyor olsam ben de gelip nete bakıp ''iyiyim arkadaşlar''notu bırakmam ama ...

Selam ve dua ile ''Seyyah Nutukçu''

BuRCu dedi ki...

Sürekli eleştirilerinden rahatsız olan kişilerden ya da kırdıklarının varlığından bahsediyorsun; ama ben onlardan değilim emin olabilirsin Volkan. Seninle karşılıklı yaptığımız yorumlarda bir şeyler öğrendiğimi ve paylaşmanın tadını algıladığımı hissedebiliyorum.

Sayfanda keyifli geziler yaptım, yeri geldiğinde farklı pencerelerden baktığımız konuda hemfikir olduğumuzu anladık, bazen de haklısın diyerek ekleyecek bir şey bulamadım. Emin ol ki yazdığın her yazıda bir duygu katkısı var. Duygularını harmanlama özelliğini yer yer kıskanmıyor değilim. Bazı satırlarını "ben niye aklıma getiremedim, ben neden hissedemedim" diye okuduğum da oldu.

Küçük itirafımdan sonra nice yazılarına diyerek, blogunun da doğum gününü gecikmeli olarak kutluyorum ;)

Sevgilerimle değerli blog arkadaşım...

Volkan DENİZ dedi ki...

Çok teşekkür ederim Burcu. Nerelerdeydin bilmiyorum ama dönmüş olman beni gerçekten mutlu etti. Hareketlendirdin yeniden buraları.
Yazıyoruz karşılıklı, paylaşıyoruz hissettiklerimizi. Bütün bunları yaparken de ister istemez insanın kafasında bir görüntü beliriyor ya da anlayışı hakkında fikir yürütebiliyorsun. İşte o andan sonra da gerçekten bir çıt seviye yükseltiyorsun her konuda. Son seviyesi ne olur bilmiyorum ama herkesin birbirinden bir şeyler aldığına eminim...
Sevgilerimle Burcu...
Blog arkadaşım :)

BuRCu dedi ki...

En güzeli de insanın aklında bir şeyler canlandırabilmesi. Sonrasında daha bir önemsenir oluyor yazdıkları, söyledikleri, değerlendirdikleri, fikirleri.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...