Sayfalar

20 Eylül 2011 Salı

Ben bugün doğdum...

Doğmak, hayata başlamak, doktorun popona attığı şaplak ve ilk nefesi çekmek içine ciğerini yakarak.. Tanışmak, dünyalı olmak ve aslında ölümlü...

Yıllar önce bugün , şimdilerde başka maksatlar ile kullanılan bir mekanda çocuk ağlaması yırttı koridorları. İkinci çocuğuna baktı anne yorgun gözlerle. Kızı vardı ve şimdi birde oğlu olmuştu. O zamanlar erkek evlat sanki daha bir prim verirdi kadına. Bundandır belki de baba odayı çiçeklerle donatmıştı. Hiç çiçek almayı bilmeyen babaydı ama bu sefer ne olmuşsa çiçek almıştı işte..

Bugün o kadın, o anne aradı... "Oğlum" dedi.  O çiçekleri hatırladım, babanın ilk ve son kez aldığı o çiçekleri. Seni doğurduğum günü hatırladım dedi. Ağladım dedi oğlum bir saat ağladım... Sen benim hayatımın çiçeği oldun hep dedi... Düşünmedi bunları söylerken oğlunun da hüzünleneceğini. Düşünmedi doğum günlerinin aslında bir kutlama olması gerektiğini. Düşünmedi... çünkü biliyor ve tanıyordu oğlunu. Doğum günlerinin anlamının aslında ana yüreğindeki heyecanda saklı olduğunu bildiğimi biliyordu..

Yıllar önce bir cuma günü sabaha karşı bir saatte geldim ben dünyanıza. O günden bu güne her aldığım nefeste, her attığım adımda bana katkı sağlayanlara, beni yönlendirenlere, beni bu günlere getirenlere yaptıklarımı düşündüm. Daha fazlasını vermek istedim, daha fazlasını hak ettiklerini bildim ama yine de tatmin olamadım. İzinsiz geldiğim dünyada, izinsiz sevdim herkesi.. Doğduğum odadaki çiçekleri unutmayan annemi hep sevdim. Birlikte saç saça, baş başa büyüdüğüm kardeşlerimi de çok sevdim, seviyorum... Kısacası ben hayatı da çiçekleri de şimdi büyüyüp yaşlandığımı göremeyen, annemin unutamadığı çiçekleri odasına dolduran şimdi hayatta olmayan adamı... babamı da çok sevdim... Ben yaşlanırken gençleştim, duygularımın ölmesine izin vermeyen sevdiklerim sayesinde...

Teşekkürler anne...

25 yorum:

Pabuc dedi ki...

1-Annenin ellerinden öpüyoruz...Tüm anneleri Allah evlatlarına bağışlasın...

2-Çiçekle ilgili cümleler beni çok duygulandırdı (gerçi yazının tümü çok duygulandırdı o ayrı) Türkiyenin bazı gerçeklerini düşündürdü bana..

3-Senin gibi evladı olduğu için şanslı bir ana...doğru bildiklerini savunan ve yanlış bildiklerinin karşısında dim dik durabilen bir kişiliğe sahip evlat yetiştirmiş..

4-Bilseydik biz de az biraz ufacıkta olsa arkadaş olarak senin doğrum günü yazını yazardık...Gerçi senin yazın gibi olmazdı daha çok espri ağırlıklı olurdu ama sen yine de beğenirdin...

5-Doğum günün kutlu olsun..Gerçi dünyaya gelirken seçimlerin sorulmadı ama sen sana verilenlerle en güzel şekilde yaşamayı bilen biri olmuşsun (yazılarından bunu çıkardım) Hayırlı ,uzun, huzurlu ömrün olsun..doğum günün bol hediyeli geçmiştir umarım...

6-İhtiyarlıyorsun (ilk söyleyen ben olayım istedim yaşasın gıcıklık ) gönlünden nasıl bir ömür geçiriyorsan çok daha güzelleriyle yaşa inş...

7-Hadi yine iyisin kısa kesiyorum yorumu ve burada bitiriyorum:) Selam ve dua ile...

Volkan DENİZ dedi ki...

Çok teşekkür ederim..
"Aslında sadece bugün doğdum hadi kutlayın bari" diye yazacaktım o anda annem aradı ve bu yazı çıktı işte.. :)
İhtiyarlamak güzeldir eğer kelimenin içerdiği anlama takılmazsan.
Doğum günü kutlamalarını bırakalı çok oldu ama genede arayan soran oldu tabii.
Artık seneye yazarsın yazıyı :)
Hatta 16 dakikan var başla istersen

Çok teşekkür ederim yeniden... :)

Adsız dedi ki...

Vay Volkan vay! Haberimiz de olmadı ki önceden kutlayalım. Nice senelere sağlıkla ve neşeyle ulaşman dileğiyle kardeşim...

Bu arada kaç oldun 55 mi 65 mi? :))

Volkan DENİZ dedi ki...

Çok abartılı bir tören olsun istemedim. :)
Kaç olduğumu bilmiyorum, bildiğim biraz daha büyüdüğüm :) Büyümek güzeldir :)

Pabuc dedi ki...

Tüh! Yorumuma cevap mailime biraz geç düştü an itibariyle saat 00:10 :) Geçti Bor'un pazarı...

Gerçi senden tırstığım için de şöyle rahat rahat esprili doğum günü yazısı da yazamazdım ya neyse :P

İhtiyarlamak hidayete ermek diye duymuştum :) Kaç yaşındasın bilmiyorum ki sadece latife yapmıştım..bir tahmin de bulunayım 27 olabilirsin ya da 33 olabilirsin..Yine de sonuçta ihtiyarladın bu gün (12 dakika önce) :)

Volkan DENİZ dedi ki...

Neyse artık seneye. bir sene zamanın var.
Benden tırsmak mı. Ben espriyi severim ama bazen böyle duygu oluyor işte.
YAptığın tahmin çok ilginç. 27 yada 33 aralarındaki ilişkiye bulamadım ama yanlış.. :)
Yaşımı bilmiyorum.. :) Sende bilme ama senden yaşlıyım sanki :)

Pabuc dedi ki...

27 ve 33 attım işte Ya tutarsa diye ;) Madem tutmadı kaçtan başlamam gerektiği hakkında ip ucu verir misin ;)

Yaşın ne önemi var mühim olan iletişim :)Bu arada bir kere o laf bana ait (son cümlen )

Volkan DENİZ dedi ki...

Tabii ki önemi yok.
hangi laf sana ait? telif hakkını ödeyim hemen. :)

Pabuc dedi ki...

''Senden daha yaşlıyım'' :)

Volkan DENİZ dedi ki...

öylemi demiştin bana. sanmıyorum ama, olamazsın. yoksa sana ablamı demeliyim :)

Pabuc dedi ki...

Bir düşüneyim..hım''Pabuç Abla'' hiç olmadı ,komik durdu sanki ;)

İstersen diyebilirsin; abla,abi,teyze,nine,dayı,amca kafana göre takıl :) Nasılsa yaşlarımızdan bihaberiz...

Volkan DENİZ dedi ki...

Yok ben hiç bir kadına abla demem..
böyle devam edelim. yaş dediğin şey yaşanmışlıktan başka bişey. basit bir istatistik sadece.. :)

Pabuc dedi ki...

İstatistik dersi de ne sinir bir derstir değil mi? Ben kopya çekmişimdir çok bu dersten :)

Neyse ben yine yorum konusunda çizmeyi aşmışım (üstelik postun içeriğinden jet hızıyla uzaklaşmaya yüz tutmuş yorumlarda) onun için ufaktan ufaktan yol alayım...

Madem abla da demiyorsun ne duracam burda :P

Doğum günün kutlu olsun tekrardan...Verdiğimiz geçici rahatsızlıktan dolayı özrü bir borç biliriz...Umduğunuzdan güzel geçsin ömrünüz efenim...Yeni yaşınız hoşluklar getirsin hayatınıza..

Volkan DENİZ dedi ki...

İstatistik dersini hiç anlamamıştım derste hocadan ama sonra anladımki çok basit bir denklemi varmış. Hocalar anlamamızı istememişler.
Sana bir sınırlama yok buralarda, istediğin kadar yazabilirsin. Gerçi pek sana özel değil herkes yazabilir zaten yorumlar anında yayınlanır bu sebepten de. Özgür platform burası.. :)
Çok teşekkür ediyorum, senin ömründe en azından umduğun gibi geçsin...
sevgiler, saygılar, hürmetler...

Adsız dedi ki...

Mutlu yillarr, bende Eylulde dogdum, hazan mevsiminde dogmak bir yandan iyi bir yandan kotu,

gelibolu17 dedi ki...

Geçmiş doğum gününüz kutlu olsun,ben biraz geç kaldım,her zaman olduğu gibi :)Çok duygulandırdı beni yazınız,,,haddim olmayarak birde yaş tahmininde bulunmak istiyorum,zaten bir dahada böyle bişey yapmıyacağım :)ya tutarsa,48 olabilirmi aceba,ama bildiğimi nerden bileceğim ben şimdi :)
Nice sağlıklı ve huzurlu yaşlara inşallah,sevgiler,selamlar olsun...

Volkan DENİZ dedi ki...

@hazan;
çok teşekkür ederim. Ben burçlara falan pek inanmam ama yine de vardır mutlaka bir takım etkileri.

Volkan DENİZ dedi ki...

@gelibolu 17
48 derken ciddi miydiniz gerçekten? Sarsıldım şöyle biraz. Nasıl böyle bir imaj çizmişim diye düşündüm.. Ama yok 48 yaşında değilim. Çok da genç değilim ama o kadar da değilim :)
Sevgiler, teşekkürler...

gelibolu17 dedi ki...

Ciddi değildim tabi :) hani delinin biri kuyuya bir taş atmış,kırk akıllı onu çıkaramamışya,bende öyle bir şey yaptım,yoksa o şeymiydi,yalancı yukarı mahallede bir yalan söylemiş,aşağı mahalleye gelene kadar kendide inanmış :)
yok yok vazgeçtim çözemiycem ben sizi :)
artık tahmin mahmindede bulunmuyacağım zaten :) tutmuyo zaar,,,annenizin telefonunu verirmisiniz,en iyisi ona sormak :)
yani insan en azından +3 -3 felan derdi,yani yaş dediğin nedirki,bu kadarda saklanmazki :)
cıx cıx cıx,çok pardon...

Volkan DENİZ dedi ki...

Yok yaşımı saklamıyorum. kendimle ilgili hiç bir şeyi söylemiyorum. Bu sebepten yaşın önemi olduğunu da sanmıyorum. Ama yaşadıklarını yorumlamayı becerebilecek kadar olgun, ağaçlara tırmanıp meyve toplayacak ve hatta o meyvelerin bir kısmını aşağıda bekleyen arkadaşının kafasına atacak kadar da gencim. Rakamlar değildir yaşı gösteren, yaşanmışlıkların ortalamasıdır... :)
Sevgilerle, çok teşekkür ederim...

ihyaca dedi ki...

Sevgili Volkan,geç gördüm,üzüldüm.Nice mutlu,sağlıklı,huzurlu,hayırlı yaşların olsun.Her doğum günün bir öncekinden güzel geçsin.Seni tanımaktan çok memnun olduğumu bil,iyi bir insansın sen..Sevgiler :)

Volkan DENİZ dedi ki...

Çok teşekkür ederim sevgili İhyaca...
İnan ki bende çok mutluyum tanıyor olmaktan. İyi bir insan olduğumu duymak ayrıca motive ediyor beni. Ama biliyorum ki birini iyi görebilmek için gerçekten iyi olmak gerekir...
Sevgilerle... :)

BuRCu dedi ki...

Ben baya baya çok geç kaldım kutlamakta; günün önemini takvim yaprağıyla sınırlamasak olur ama. En azından ben şimdi öyle yapacağım. Sahip olduğun özellikleri kaybetmemen ve güzel kokularını çevrendekilere yaymaya devam etmen dileklerimle, içindeki çocuğa selam ederim ;)

Volkan DENİZ dedi ki...

Olsun ben kabul ettim. Hem o gün sadece kayıtlarda geçen doğum günüm. Ben aslında hayatın içinde bana yaşatılanların sonucunda ara ara tekrar doğuyorum.
İçimdeki çocuk çok sevindi teşekkürler.. :)

BuRCu dedi ki...

Tekrar doğmak ne demektir, iyi bilirim. O çocuk sevindi ya, burdaki çocuk daha bir sevindi ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...