Sayfalar

15 Ağustos 2011 Pazartesi

Hepsi geçer...

Sıkı sıkı bağlandım. Çözebilen varsa gelsin. Sıkı sıkı bağlandım ama tutunamadım, korktum. Cesaretlendirecek varsa gelsin. Uzandım ama dokunamadım. Hissettirecek varsa gelsin...

Hayatın içindeyim ama yancı gibi.. Arada oyuna giren yedek gibi.

Her yanım Anadolu, buram buram olmuş tütmekteyim. Bir Akdeniz'de olup ekmeğime yağ süresim var, bir Ege'de narenciye bahçelerinde koşturasım, bir Karadeniz'de çay bahçelerinin arasında yürümeye çalışasım var... Ama bu yaz günü kendimi serin sulara bırakasım da... Balık tutup mangal yapasım da...

Bu akşam aslında bir şey olasım var. Gamından arınmış baykuş gibi yada çakallığından sıyrılmış tilki gibi. Bu akşam gökyüzüne her bakışımda aya dokunasım var. Belkide coşasım var için için. Bu akşam duvarların ötesini göresim, karanlığın ucundaki ışığa ulaşasım var. Bu akşam kısacası dostlar benim biraz olsun hayatın içinde kaybolasım var...

Sabaha geçer hepsi. Uzanırsa bir dost eli, uyandırırsa sabahın en güzel anında, dokunursa güneşin ilk ışıklarıyla yanaklarıma... geçer gider hepsi...

Güzel günlere...



9 yorum:

BuRCu dedi ki...

Geçti mi peki? Geçer gibi mi oldu yoksa?

Narenciye bahçeleri Akdeniz'de daha fazla değil midir, Ege olarak çalmayalım şimdi Akdeniz'in üstünlüğü :)

Birçok kişinin bir köşesinde kendisini bulacağını düşündüğüm yazılarından bu da.
Güzel günlere...

Volkan DENİZ dedi ki...

Narenciye bahçeleri her iki bölgede de oldukça fazla yer tutar. Ama Akdeniz'in yağla beslenen insanları her ne hikmetse sadece o bölgededir. Küçük bir vrguydu aslında :)

Bu arada geçiyor işte usul usul :)
teşekkürler..

Pabuç dedi ki...

Sayın blog Sahibi,
Ciddi ciddi yorum yazacağım diye oturdum oturmasına da kaldım öyle..

Yazınızdan çıkardığım sonuçlar şu;

Siz gezmeyi seven ve gezebilen mutlu azınlıktansınız..Ve sanırım yorulmuşsunuz ve kendinizi bağlamışsınız (a tüh o mecazi anlamda kullanılmış neyse yazdım bir kere)

Sonracığıma (bu saçma kelime bana aittir)Allahasen çakallığından sıyrılmış Tilki de ne ola? Ne yaptınız siz bu akşam çayı(!) fazla mı kaçırdınız? bu nasıl bir benzetme..şu yazının en doğru ve özlü sözü ve sizin anlatmaya çalıştığınız asıl konu şu cümlede saklı ''Belki de coşasım var için için'' Heh işte siz coşmuşsunuz da haberiniz yok benden dimesi (bilerek yazdım dimesini)

Benim sözümün farklı versiyonu olmuş ''Geçer gider hepsi'' yani ''Bu da geçer''

Varın sağlıcakla kalın emi..eliniz kolunuz ,aklınız yüreğiniz zeval görmesin..Çakal kılıklı tilkiler etrafınızdan uzak olsun :)

Adsız dedi ki...

Yine duygu yoğun ve iç heyecanı yansıtan satırlar. Güzel olmuş.

Volkan DENİZ dedi ki...

Pabuç:
Önce çakallığından sıyrılan tilkiden başlayayım. Bilirsin tilkiler zekidir, çakallarda zekalarını her türlü dalaverede kullanmayı iyi bilirler. E biz ne deriz bu tip adamlara "çakallık yapma" zekasını iyi kullananlarda "tilki gibi adam" olur genelde. Şimdi bir düşün çakal kılığına bürünmüş bir tilki neler yapabilir... :)İşte o sebepten çakallığımdan sıyrılıp bişey olmak istedim. Birde gamlı baykuş vardı ama onu anlamışsın sanırım sorun yok :)
Coşma konusunda sonuna kadar haklısın o coşku sıklıkla gelir zaten bana.. :)
Senin sözün "bu da geçer" derken bir kafaya takmama hali var ama ben "geçer gider hepsi" derken bir eli tutasım var.. :)
teşekkür ederim ve tilki kılığına bürünmüş çakallara dikkat edin derim...
Sağlıcakla...

Volkan DENİZ dedi ki...

Kamil:
Arada yoğunlaşmak lazım.. :)

N.Narda dedi ki...

Bahar aylarını da geçtik ama :)

Volkan DENİZ dedi ki...

N.Narda
Yok yok, düşündüğünüzden değil, bir aşk değil yada gönül yaylarının gevşemesi de değil. :)
Anlık bir arayış belki...
Teşekkürler, sevgiler
Yorumunuza epeyce güldüm ama...

N.Narda dedi ki...

Siz öyle diyorsanız :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...