Sayfalar

3 Ocak 2011 Pazartesi

Aşk yokk.. mu?

Facebookta dolaşan bir cümle var aşk üzerine.. Bir arkadaşım paylaşmış.. Dayanamadım birşeyler yazmalıyım dedim hemen.. Diyor ki özetle.. İki el tuttum biri hayatımı kararttı, diğeri hayatıma güneş oldu..Karartan aşk, aydınlatan anne.. Biri canlı, sevgi dolu bir varlık, diğeri soyut bir kavram.. İkisini karşılaştırmak fikri kimden nasıl çıkmıştır bilmiyorum ama..... aşkı sevmiyoruz, vazgeçemiyoruz da..

Bugüne kadar aşk üzerine yazılan yazıları peşpeşe koysanız değil Ay'a Nebula'ya yol olur..Hepsinde de gizliden bir nefret vardır aşka.. Aşk mutlaka hep sömürmüştür.. Aşk mutlaka hep darmadağınık etmiştir.. Aşk terketmiştir.. Bu kadar mı acımasızdır bu aşk?. E o zaman neden aşk arar durur bu insanoğlu, neden bütün şarkılar aşk üzerinedir. Neden bir filmde aşk yoksa o film para etmez.. Biz neyi seviyoruz aşkı mı? aşk acısını mı??..

Aslında aşk diye birşey yoktur diyeceğim ama "Çok klasik oldu" diyeceksiniz. "Aslında aşk duygularımızın yarattığı bir tuzaktır" diyeceğim.. "Nasıl" yani diyeceksiniz.. bende madde madde sıralayacağım..
1. Aşk duygusal bir köleliktir..
2. Aşk karşılıklı menfaatlerin çakıştığı görünmeyen bir antlaşmadır.
3. Aşk boşluktaki birinin tutunduğu kuru bir daldır
4. Aşk özgüvensiz birilerinin sığındığı bir limandır.
5. Aşk beynimizin duygularımızı kullanarak bize kurduğu bir tuzaktır. Bu tuzağa hep bilerek düşeriz ama...
6. Aşk yağmurdan kaçarken doluya yakalandığımız an gibi bizi en çaresiz anlarımızda yakalayan bir fırsatçıdır..
7. Sevginin anlamını bilmeden, şefkat gösteren herkesi sevgi dolu zannederek adını koyduğumuz bir duygudur aşk..
8. Aşk kadın erkek arasında oluştuğu sanılan duygu sağanağının durulduğu andır..

Bu maddeleri günlerce yazabiliriz.. Ama asıl aşk ruhani, uhrevi bir duygudur.. Bunu açıklamakta, anlamakta bir dünyalının işi değildir.. Öyleyse neden boğuşuruz bu kadar?? Çünkü korkarız eşsiz kalmaktan. Ama bunu nedense kendimize dahi itiraf edemeyiz. Sonrada ulaşamayız, vururuz yerden yere. Adamda yada kadında (ki daha çok adamdır yanlış yapan) buluruz aşkın suçlarını. Birlikte olduğumuz kişiye körü körüne teslim olurken hiçbir şeyin muhasebesini yapmayan beynimiz, nedense sonraları sorgular durur. Bizde ne deriz buna Aşk bitti... Yani tuzak çalışmıştır.. Bizde tuzağa düşmüşüzdür.. Hadi çık bakalım içinden. Aslında bir alışkanlık yada fedakarlıkların karşılığını beklemekten başka bir şey yaşamamış olan bizler.. Tuttururuz bir aşk yarası hikayesi.. Gireriz derin bunalımlara, güya kurtarırız kendimizi terk edilmişliğin verdiği acıdan. Aslında beynimizin yarattığı duygusal tuzaktan kurtulmaya çalışmaktan başka bir şey değildir yaptığımız..
Sonrada Ferhat'ın Şirin'e ulaşmak için dağları delmesinden bahseder, herkesten delecek bir dağ bulup aşkını ispat etmesini bekleriz. Ama sonunda birbirlerine kavuşamadan öldüklerini bilemeyiz.. Neden ölmüşler çünkü kandırılmışlar.. ayrıntıyı siz araştırırsınız. Söylemeye çalıştığım aşk için ölmek duygusu var olduğu müddetçe aşkı kavramak dahada imkansızlaşacaktır.. Aslolan ölmek değil aşkın peşinden gitmek ise. Ulaşıldıktan sonra bitmesi ne kadar zaman alacak.. Ama mutlaka bitecek.. Sonra da başka aşklara yelken açmalar mı başlayacak.. Aşk sınırsız yaşanabiliyorsa.. O zaman bu kadar yaralanmak niye..
Aşk var ise yakalayın ama unutmayın görünmeyen şeyleri sadece yakaladığınızı sanırsınız...

5 yorum:

kumsal dedi ki...

aşk dedigin nedir ki
tenden bedenden sıyrık
cocukların icinde yaşadıgı bir cığlık

aşk dedigin nedir ki
histen nefesten varlık
umutsuzlugun icinde
karanlığa son ıslık
a.h. tanpınar..

Volkan DENİZ dedi ki...

harika yorum teşekkür..

N'haber Haci dedi ki...

Ama var işte...

Volkan DENİZ dedi ki...

Haci sen var diyosan... :)

N'haber Haci:) dedi ki...

Vardır bir tahmin ettiğim durum ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...