Sayfalar

29 Aralık 2010 Çarşamba

Satılan milli park

 Bundan yaklaşık bir ay önceydi. Yolum hep görmeyi istediğim ama bir türlü fırsat bulamadığım Bolu'daki  yedi göller bölgesine düştü. O bölgeyle ilgili çok şey duymuştum ama görünce hayranlıktan 2 dakika saygı duruşuna geçtim. Muhteşem bir yer ve kesinlikle görülmesi gerek.
Buraya kadar herşey güzeldi sonra yanımıza gençten bir çocuk yanaştı elinde bilet koçanı vardı. Araçla gelirseniz 6 TL, yaya kişi başı 2 TL dedi. Olabilir dedik ama merakımı yenemediğimden sordum...sormaz olaydım.. ''Bu biletleri Orman bakanlığı adına mı kesiyorsunuz'' diye. Çocuk ''hayır burası özelleşti'' dedi. İşte o anda taş kesildim.
Nasıll!! diye bir çığlık atmışım. İnanamadım. ''Neden ama neden'' dedim. Biletçi çocuk anlamsız gözlerle bana baktı. ''Keseyim mi abi'' dedi, bilet koçanını göstererek.
Sonra oturduk bir gölün kenarında ve ben kendi kendime konuşuyor buldum kendimi.
Anlayamıyordum bir milli park neden satılır. Adında milli olan bir doğa harikası neden para getirilecek bir mal gibi değerlendirilir. Burayı alan işletmeci adam bu bölgeden para kazanma adına kafasına göre birtakım işler yaparsa onu kim durdurabilir. Her şeyi sattınız ama milli parkları nasıl satabildiniz nasıl...
Artık gözüm ne güzellik görebiliyordu nede manzara. Takılmıştım ürkütücü gidişatımıza. Limanları sattınız, köprüleri sattınız, fabrikaları sattınız, kısacası tüm kitleri sattınız. Elimizde milli olarak tek milli parklarımız kaldı diye avunurken... onuda sattınız. Bir gün uyandığımda kendimi de satılmış bulmaktan mıdır bu üzüntüm yoksa çaresizlikten mi bilemiyorum
Ama beni asıl üzen orada neredeyse 80 kişi vardı ve hiçbirinin umurunda değildi. Ben insanlarla bu sıkıntımı paylaşmaya çalışırken onlar bana ''hadi ya satılmış mı ama güzel yer abi gelmek lazım arada bak huzur bulduk'' diyorlardı.. Belkide bu duyarsızlıktan ürktüm. Bilmem ki ne etmeli ne demeli, yurdum insanına elde avuçta hiçbirşeyin kalmadığını anlatabilmek için..

4 yorum:

Adsız dedi ki...

eskiden yanlışları görmek buna tepki göstermek,doğruları anlatmak tehlikeliydi her an o milli parkı satanlar seni de satabilirdi bu yüzden hiç değilse insanlar 'ağabey sus kendini yakacan biliyoruz ama yapacak bir şey yok' diyip hem kendi için hem senin için korkardı ama artık doğruları söylemek tehlikeli değil fena halde can sıkıcı ...demir topal.

Volkan DENİZ dedi ki...

Can sıkıcı olsada söylemek, tehlikeli olsada tepki göstermek.. Korkarak yaşamaktansa cesaretle savaşmak...gelecek nesiller aşkına.

Adsız dedi ki...

maalesef çevremizdeki herkes aynı yere baksa da aynı şeyi göremez. aynı şeyi hissedemez,seningibi düşünemez veaynı duyarlılığı gösteremez. bu hep böyledir o yüzden seninle aynı tepkiyi vermez yoksa korktuğundan değil.üzülmek boşuna sen tepki veriyorsan yeter .emel

Volkan DENİZ dedi ki...

Yetmez Emel hanım yetemez, fark etmek ve tepki koymak gerek..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...