Sayfalar

15 Aralık 2010 Çarşamba

Hayata dair

Bazen gölge oluruz bazende siluet ve hiç bilmeyiz neyin arkasından nereye kadar gideceğimizi. Aslında hayatın da iki yansıması vardır; Önde görülenler ve arkadakiler, hangisi daha güzeldir kestiremeyiz. Bakmak isteriz anlama gereği duymadan, yakalamak isteriz bizi içine çeken heyecanını. Doğanın kucağına atlarız huzuru yakalayalım niyeti ile ama almaz bazen  kucağına, hissettirmez içindeki huzuru. İşin aslı dostlar neyi görmek istiyorsak öyle bakmalıyız hayata yada neyi tatmak istiyorsak öyle yaşamalıyız dünyayı..
Bu sabah böylesi bir karmaşıklıkla kalktım yatağımdan belkide gördüğüm karmaşık rüyaların etkisindeydim hala, ama nedense pek bir karmaşıktım. Sonra oturdum ve içimden gelenleri sıralamaya başladım baktım ki çok duygusallaşmışım ve o zaman dedim kendime evet hayat yaşanması gerektiği gibi yaşanmalı, yaşanılanlardan etkilenilmemeli, onları serbest bırakmalı ve her uyanış yeni pencere açmalı.
Sonra bir melodi mırıldandım ama olmadı sesim tırmaladı kulağımı ve radyoyu açtım oda olmadı sonra kendi sevdiğim müziklerden açtım, hah evet şimdi oldu istediğim herhangi müzik dinlemek değildi ki, benim havamı yansıtacak müziği dinlemekti..Müziksiz yaşanılanları hissetmek nede zormuş meğer.   Sonra bir bardak çay aldım yaslandım pencereye, dışarıyı seyre daldım bir müddet. Ağaçlara, bulutlara, kuşlara kısacası doğadaki her şeye selam verdim nedensizce.. Sonra aldım çantamı sırtıma ve daldım tekrar içinden çıkamadığım kalabalığın ortasına. Sonra ne mi oldu??
Henüz yaşanamadı....
Hayata dair yaşanması gerekenleri hesapsızca yaşamanız dileği ile..

9 yorum:

kumsal dedi ki...

kısacık yazınızda yaşama dair her seyi buldum.hüznü,heyecanı,mutlulugu ve bilinmeze olan merak.hepsini bir kalemde hissettirdiniz bize,sanırım en cok yaşanmamış'a duyulan merak'a takıldım.neler yaparız henuz yaşamadıgımızı ögrenmek icin,oysa ki yarın hep süprizdir bizlere...tşkler ...

Volkan DENİZ dedi ki...

Yaşama dair her şey aslında içimizde bir yerlerde...Yeterki yaşamayı bilelim.
Teşşekkür...

Adsız dedi ki...

Sizi anlamamak mümkün degil.Birşey kafama takıldı; Ağaçlara, Bulutlara, Kuşlara kısacası Doğadaki her şeye selam verdim nedensizce.
Ve siz ve nedensiz yaşamak...

Volkan DENİZ dedi ki...

beni tanıyormuş gibi yazıyorsunuz eleştirilerinizi.. Beni değil yazıları yorumlayın..

Adsız dedi ki...

Benimlmle Polemik yapmak size veya Topluma ne fayda getirir? Ben oldugum kösemde yazdıgınıza şahidim,banana siz kimsiniz!

Volkan DENİZ dedi ki...

Polemik yapmak mı... Komik olmayın ben değilim ki o tastamam sizsiniz.. Ben sadece yorumlarınıza cevap veriyorum.. Buna polemik diyorsanız gülerim.. Kim olduğum önemli değil zaten ancak her defasında aynı şeyi söyletiyorsunuz bana.. Kişiliğimi bilmeden direk benim karakterimle ilgili yorum yapamazsınız hepsi bu... yazılanlarla ilgili serbestsiniz.. Ama olayı kişiselleştirirsek doğal olarak polemiğe girmiş oluruz..

Adsız dedi ki...

Pekii özür dilerim, biraz gec oldu ama üzülmenizi istemiyorum.

Volkan DENİZ dedi ki...

Teşekkür ederim.. Siz yazdıkça ben coşuyorum aslında... :)

N'haber Haci dedi ki...

Uyku tutmadı,tv'de de hiç bir şey yok..Açtım radyoyu muzik dinliyorum,abuk sabuk bir yığın şarkı çıktı sabırla bekliyorum güzel bir şeyler çalarlar diye..Neyse SEzen çıktı pek sevmem ama en azında slov müzik..Bir şeyler diyor ama anlamıyorum kafa gitmiş,Kafa olmuş at kafası (espri mi yaptım ben vuu)ahaa da Mehmet Erdem çıktı vay be başka bir şey dileseymişim...Herkes aynıymış hayatta ,öyle diyor Erdem...Haklı mı acaba? Yok yok hiç bu konuya girmeyecem canım sıkıldı keşke aklımdaki kişi burda olsa da sohbet etsek dedim içimden..Sonra geldim buraya işte saçmalıyorum...

Yazı çok güzelmiş ,demek müzik de işe yaramadı o zaman ben de kapatayım radyoyu...Hayat ne tuhaf hem çok güzel hem çekilecek gibi değil...

Bu şarkı ne kadar güzel yaa dinle dinle sıkılmaz insan..Neyse vermiş olduğumuz geçici rahatsızlıktan dolayı özr dileriz...Ben kim miyim ? Şöyle diyelim,bu gün ''Nasılsın?''sorusuna ''kötü''diyecek cesareti kendinde bulmuş olan kişi..Tanıdın mı ?

Hadi iyi geceler sana ya da neredeyse sabah oluyor sana günaydınlar olsun...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...