Sayfalar

20 Eylül 2013 Cuma

Bir yıl daha...

Zaman işte...
Bir yerlerde bir şeyleri başlatırken diğer yerlerde kim bilir neleri bitiriyordur. Kimileri buruşup eskirken, kimileri yeniden doğuyordur. Nerede başladığını bilemeden yaşananlar gibi nerede biteceğini bilemediğimiz sürüp giden hayatın içinde kim bilir ne uzun teselliler vardır. Geçen zamanla her şeyin düzeleceğini sanmak gibi...

O ilk an var ya. Hani doğup annemizin kucağı ile buluştuğumuz o ilk an. ilk dokunuş, ilk nefes ve ilk öpücük. Büyük heyecanla başlayan bir hayat ve başlayan zamanın durmadan hayatı ve seni önüne katıp koşarcasına o son ana taşıması.

Başlangıç ve son arasında kalan daracık, kısacık yaşanmışlıklar. İçinde hırs, nefret ve kimi zaman da aşk barındıran bazen renkli bazen gri bir hayat işte.

Geçen her yılın sonunda geriye baktıkça yaşanan hüzün ve ileriye baktıkça hissedilen korku, kaygı...

İlginçtir ki bu günlerde geriye baktıkça fazla bişey göremez oldum. Ya da bilmiyorum görmek istemiyorum. Hatırlayamadım gençliğimi, çocukluğumu. O yıllar siyah beyaz kaldı hep. Şimdilerde çok renkli ama karmaşık. Aralar yok gibi. Nasılsa geçmiş birden. Anlayamadan, yaşayamadan geçmiş getirmiş beni bugüne. Sanki hiç yaşamamış gibi. Çocuk olmamış, 18'inde heyecanlanmamış, 20'sinde kendimi adam sanmamış gibi. Hiç aşka düşmemiş ve hiç kaybetmemiş gibi...

Bugün şöyle bir geriye bakmak istedim. Dünden başladım fazla uzak olmasın diye. Kaldım dünde... ötesini getiremedim. Gülümsedim sonra ve şöyle uzanıp tavana baktım. Yok delirmedim sadece kendimi kandırdım. Sonra içimden yükselen sese kulak verdim. "seninleyim" diyordu. Sonra kalktım birden aynadaki yansımamla bakıştım. Kutladım onu. Yanaştım usulca ve... "Kutlu olsun" dedim.

Geçen zamanın en çok hissedildiği bir gündeydim bugün. Doğduğum günde... Çok bişey değişmedi ama bir yıl daha gitti işte...

7 yorum:

Pabuc dedi ki...

Kendine yazmışsın yazıyı ama biz de okuduk işte..E madem okuduk bir de yorum yazalım dedik veee;

İyi ki doğmuşsun ;güzel olmuş çok güzel olmuş hayatın içinde farklı bir renk olmuşsun.

Vir de;

''çok bişey deşmedi..''demişsin ya şu geldi aklıma ,etrafındakiler için hayatında misafir oldukların için bir şeyler değişmiştir belki de! Mesela; onların da renklerine renk katmış olabilirsin belki de göremedikleri yollara ışık olmuş olabilirsin,unuttuklarını hatırlatan olmuşsundur gibi....

Not: Yazı yazman için illa doğum gününün mü gelmesi gerekiyor :) Yok eğer öyleyse her ay bir doğum günü kutlaması yapalım sana müdür :)

Pabuc dedi ki...

Vir de, Bir de' nin 3.göbekten kuzeni ;) Allah iyiliğimi versin durduk yere abuk kelimeler kazandırıyorum yazılara...

Volkan DENİZ dedi ki...

Teşekkür ederim... :)
Belki de çok şeyler olmuştur haklısın... Olan ne olmuşsa geçen zamanı renklendirmiştir umuyorum.

Pabuc dedi ki...

Biz de umalım bari;Güzel izler bırakmış ol...

Pabuc dedi ki...

Son bir not (nasıl da yazmayı unutmuşum hayret) : Artık Nutukçu kendi fotoğraflarını paylaşmaya başlamış blogunda ; vay be ! :)

Volkan DENİZ dedi ki...

@pabuç; neden öyle söylüuyosun. Arada bir n azından kendimle ilgili bişey anlatırsam kendi fotoğraflarımı koyuyorum. Bugün de benim günüm olduğu için koydum. Yoksa benimle ilgisi olmayan bir yazıya kendi fotoğrafım ne kadar anlam katabilir ki.. :)

Pabuc dedi ki...

Yazılarınızı çok fazla okumadığım için (!) rastlamamışsam artık başka fotografınıza!...yazmışım işte laf olsun diye.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...