Sayfalar

5 Ekim 2012 Cuma

Hadi savaşalım...

Gardrobumun altını üstüne getirdim. Tüm eşyalarımı tek tek kontrol ettim. Uzun zamandır kullanmadığım botlarımı da buldum çıkardım depodan. Hatta yıllar önce anneme verdiğim bıçağımı da buldum. Çantam her zaman hazır zaten. El feneri ve ilk yardım malzemelerim de var. Biraz da ip aldım yanıma . Tamam hazırım.

Nereye mi?

Cepheye.

Savaş kararı alan meclis bu savaşı 30 yıldır garip bir mücadelede yıpranmış orduyla yapacak değil herhalde. En uzun sınırımızı kapatmak için sürekli küçültülme maksatlı yıpratılan ordu da yetmeyecektir. Terörle mücadele ederken tankını topunu kullanmak için üretici firmadan izin almak zorunda kalan ordunun Suriye'ye karşı bu silahları kullanmak için kimden izin alacağı bile belli değilken ben kendime görev çıkarmayacak kadar ilgisiz nasıl kalabilirim. Komutanlarına terörist denmiş bir orduyla sınırları aşıp düşmanı yenecek manevi güç eksikliğini nasıl tamamlayacaklar. Hiç olmazsa hissettirebilirim onların yanında olduğumu. Bir kişi de bir şeydir: Ne demişler "bir mıh bir atı, bir at bir komutanı, bir komutan bir orduyu, bir ordu bir ülkeyi kurtarır" O zaman aha geldim işte. Hadi başlasın oyun. Evet oyun. Çünkü pc oyunları oynayarak büyüyen bir nesil savaşı başka nasıl değerlendirebilir ki.

Savaşın anlamını ve zorluğunu değerlendirmeden ahkam kesmek ne de kolay dimi. Savaş çıkaranlara bir bakın tarihte. Hiç aklı başında bir adam görecek misiniz.  Bir de savaşı bitirenlere bir bakın. Barış mücadelesi yapanlarla savaş mücadelesi yapanları bir değerlendirmeye çalışın. Okuyun be işte biraz. Araştırın...

Savaş bilgisayar oyunu değildir. Her ne kadar televizyonlarda adam öldürmek çok kolay veriliyorsa da. O kadar kolay değildir ölmek te öldürmek te. Hele ki sakın bana "Vatan Millet Sakarya" demeyin. O duyguyu çoktan gömdünüz. Şimdi moda "Para para para."...

Aylardır neler olduğunu tam olarak bilmediğimiz Suriye'ye girersek merak ediyorum kiminle savaşacağız. Bu savaş iki ülke arsında kalıp bitecek mi ve en önemlisi bittiğinde neler değişecek. Bize bir kazanç sağlayacaksa
sanıyormusunuz ki bize bırakacaklar. Sonuç olarak nereye gideceğiz ve kiminle savaşacağız. Yani hadi biz tamamızda düşmanımız kim...?


23 yorum:

mm dedi ki...

İşte orası tam bir muamma.

Volkan DENİZ dedi ki...

İşte bu sebepten bu işler tezkere çıkarmakla olmuyor sadece. Olmamalı..

N.Narda dedi ki...

ne oldu savaş ilan mı edildi, haberim yok?
hemen savaş ilanına niye akıyor ki zihinler...

Volkan DENİZ dedi ki...

Nereye aksın istersin zihinler. Bi acaip işler olurken ülkemin güneyinde. Ölürken insanlar komşu bombalarıyla. Meclis bangır bangır tartışırken bundan sonra misliyle saldıracağız diye. Televizyonlarda çok bilmiş uzmanlar savaşın anlamını ve götüreceği noktayı tartışırken. Savaşa hayır diyenler teröre hayır diyemiyorken. En önemlisi de sevgili N. Narda Suriye habire insanlarımızı öldürüyorken nereye aksın zihinler sen söyle...

Ama yine de olmasın savaşlar bu da biline...

N.Narda dedi ki...

Olayları yakinen takip ediyorum ama hemen öyle savaşa hayır çığırtkanlıkları yapanlara sözüm...hemen herşeyi yerli yerine koyanlara...

Volkan DENİZ dedi ki...

E ben de hadi savaşalım dedim zaten...
Ayrıca savaşa hayır çığırtkanlığı diye bir şey yok. Savaşmak zorunlu değilse intihardır demiş hayatının yarısını savaşmakla geçirmiş biri. Ki o biri Dünyada barış istiyorsak önce yurtta barışı sağlamalıyız da demiş. Bir anlayabilseydik..

Bir diğer konu da savaşa hayır diyenler çığırtkanken hadi savaşalım diyenler ne etmiş oluyorlar acaba.

Hem yine mi susalım. Yine mi bekleyelim. Yine mi seyirci olalım. E ama artık biraz bizde bişey diyelim be.
Yerli yerine koyamasak da koyanların da bişeyden haberi olmadığını buradan bakınca da görebiliyoruz...

Adsız dedi ki...

Tezkere cikardik,savasa gidiyoruz!
Kim diyor bunu? TBMM. Peki neden?
Söyleyeyim; Rojava icin... ne var orada? Kürt var! Vur kurtul :)
Cengiz

Volkan DENİZ dedi ki...

@adsız;
Bu korkudan bir kurtulun artık. Karakollar hergün vurulsun. Askerler yolda yürürken vurulsun. Bunun adı terör olmasın ve asker operasyon yapmasın. Nasıl bir ülkede yaşadığımızı anlayan var mı acaba.
Neyse sen gene de öyle san...

Oralarda olan olmuş sen hala neredesin. Bence bir ara memlekete gelince bir uğra oralara da sıkıntıyı yerinde gör.

Adsız dedi ki...

Türk Ortadoguda kaybettigi osmanli gelenigini,itibarini yeniden kazanamaz ama Demokratik bütünlük elindeki en büyük kozdur, bir Türk ve bir Kürt gercekten de Dünyaya bedeldir :)Hicbirsey icin gec kalmadik.
En iyisi postallarin depoda kalsin :)
Yeri geldiginde giyersin. Savas gibi bize yakisir fakat pür-ü pak olmalidir.
Cengiz

Adsız dedi ki...

Yok birtane abim, operasyonlara son verelim, bizlerin böylesi bir miras önünde onurlu durmamiz lazim... Yasanilan cografyada yoksulluk varmis, zulüm varmis, degerler postallarin altinda hak etmedigi yerdeymis, türk kimmis, kürt kimmis hicbir önemi yok ve yesil Türkcülük farkinda olmasakda isledigimiz telafisiz sucdur... Ayip etme abim ama vur ve hic sakinma ve unutma ki karsiligini göreceksin. Yok ben demiyorum, tecrübe konusuyor, ben dünyaya geldimde bu sorunlar ile karsilastim ve bir cogumuz hala bu yüzden carpuk curpuk iliskiler icindeyiz, yaptigimiz tek sey sarilmasi zor akut kanamalara sebebiyet vermek. Ve senin defalarca söyledigin gibi; bu kafayla eller gidermi Ay`a bilemem fakat biz zor adam oluruz
Ben Deniz Adsiz degil, Cengiz Abim

Adsız dedi ki...

Bir düsün... (Ben Istanbul dogma büyümeyim tek kelime kürtce bilmem , hic sikayet etmedim)Doguda
sabah kalkar Tank ve Asker görürüm, öglen yine ayni, aksami ne sor ne de ben söyleyeyim. Ruh dengem kesin bozulur. Birde o cografyada en modern silahlar ile misket bombalari ile (ki yasaktir ve kullanamazsin)kimyasal bombalar zaten sorusturma asamasinda keza kisacacasi yok etmek üzerine kurulmus bir ideolojiye kim silahlanip karsi koymaz? Neden yolda yürüyen, kimseye zarari olmayan tertemiz ünüforfalilara saldirsinlarki? Bu bir gerilla savasidir ve Vietnamlilar 500000 bin kilsilik her türlü donanima sahip Yankeeleri yani parali askerleri ancak bu yöntem ile topraklarindan def etmislerdir.ellbette savas ise savas kimsenin savas budalisi oldugunu zannetmiyorum.
Cengiz

Adsız dedi ki...

Kürdistandan cikmalisin!
Cengiz

kahvetelvesi dedi ki...

Kendi kendimizle olan savaşı bitirememişiz daha...Nereye gidiyoruz??

Volkan DENİZ dedi ki...

Adsız arkadaşlarım. Cengiz , Deniz yada her kimseniz;
Siz benim makalemi okuduğunuzdan emin misiniz? Hadi okudunuz diyelim anladığınızdan emin misiniz? Hadi anladınız diyelim ne dediğinizin farkında mısınız? Önce bir ayılın sonra konuşalım bu konuları. Hadi gidin yatın uyuyun... Uyanınca belki anlarsınız ben ne demişim siz neden bahsediyorsunuz.

Volkan DENİZ dedi ki...

@kahve telvesi;
Biz zaten asırlardır kendi kendimize savaşarak sürekli yıkılıp yıkılıp yeniden devletler kurmuşuz. İşin ilginci bi de bunla övünürüz. On altı defa devlet kurmuşuz diye. Hiç demeyiz. Yahu arkadaş bu kadar yıkılıp devletleşen başka kim var diye...

Adsız dedi ki...

Ne var ki bunda anlasilmayacak gayet anlasilir bir dil kullanmisiniz. Ne dedim? Rojavanda özerklige yürüyen bir Halk var dedim ve bu bir savas sebebidir yoksa Suriyedeki sorunlar neden uykulari kacirsin? Kürdistandan cikmalisin derken, bu yöntemlerden cikmalisin demek istedeim, savas istemiyorum dedim Tankin,Topun oldugu yerde ne olur? Savas olur. Saygisizlik degildir söyledigim, gidin Diyarbakirda 5 yasindaki cocuga duygularini sorun! Yoksa neden güvenlikcilere tas atsin? Ne bekliyoruz gelecek kusaklardan? Savas mi? Al sana savas!
Cengiz

Adsız dedi ki...

http://www.youtube.com/watch?v=08HzztFODCM

Adsız dedi ki...

Ne de çok yorum yapılmış...
Selam dostum. Yorumlara pek bakmadım henüz ama yazını oldukça beğendim. Hele ki "Yani hadi biz tamamızda düşmanımız kim...?" sorusu o kadar yerli yerinde ve muammayı ortaya koyacak şekilde sorulmuş bir soru olmuş ki tebrik ediyorum.

Volkan DENİZ dedi ki...

@kalemzade;
Dostum, gel artık.
İnsanın anlayacağı, anlaşacağı ve hatta tartışabileceği, tartıştıktan sonra gülüşebileceği, sonuç ne olursa olsun dost kalabileceği birilerinin olması ne güzelmiş. :)

Savaşmadan anlaşabilmek varken hep yok etme yolunu seçmemizin sebebi de burada mı gizli acaba. Kimsemizin olmayışı.. Derin yalnızlık duygusu ile intikam ateşi...

Suriye ile oluşacak bir savaş son dünya savaşını başlatacaktır. Emin ol...
Sevgilerimle, gözümüz yollarda bilesin :)

Adsız dedi ki...

O kadar haklısın ki, o kadar haklısın ki,
o kadar haklısın ki...+++
Ama maalesef sayımız çok az.
Keşke çalıştırması gereken bir aklı, bir mantığı olduğunu bilenler daha da çoğalsa ama.. neyse işte!
Ben de senle derin ve zevkli muhabbetlere girmeyi özledim dostum. Az kaldı bakalım..
Kendine iyi bak.

Adsız dedi ki...

Yanlis degil ama eksik bir bilgi söyledigin Volkan Abi :) ( beni bagisla,ukala degilim)Suriye ile olmasi mümkün olacak savas oradaki simdilik tampon bölge gibi görüksede Rojava degildir. Evet bizler icin savas sebebi olabilir ama bu bölgesellikten öteye gitmez ve felaket getirir. Ortadoguda olusacak bir savas böylesi nedenlerden dolayi degil bilakis hayati önem tasiyan sebeplerden cikar ve mümkündür, nedir Bu sebep?
Su`dur!
Cengiz

Volkan DENİZ dedi ki...

Sevgili kardeşim Cengiz;
Bölgesel olarak başlayan hiç bir savaş başladığı bölgede bitmemiştir. Mesele senin düşündüğün mesele zaten olamaz. Kurtul artık şu azınlık saplantılarından.
İki dünya savaşı nasıl ve nerelerde başlamıştır bir göz at istersen. Sonra Suriye'nin arkasındaki güçleri düşün Rusya ve Çin. Diğer tarafta kim var? Nato ve Amerika. Sen sanıyormusun ki böyle bir savaşa tarafsız kalacaklar. Ve sen sanıyomusun ki paylaşılan bir şey varsa pay istemeyecekler.

En önemlisi de böyle bir savaşta sonuç ne olursa olsun. Türkiye en büyük zararı görecektir. Suriye zaten kaybetmiş durumdadır.

Su meselesine gelince. Haklısın tabii... Ama onunla kalmayacak be kardeşim...

Adsız dedi ki...

Sevgili Agabeyim,cok haklisin ama pesimist olmamaliyiz :) Söyleyecegim bundan ibarettir, anladigim kadari ile aramizdaki dialog yazmakla olusabilir bir olgu degildir. Hatirlarsan seni daha derinlere cekmek istedigim zamanlarda beni ret etmistin...

Su`dan ve Hava`dan sebeplerle savasmi olur?
Elbette olur cünkü bizler Ortadoguyu yasatan Firat,Dicle ve Murat sularinin önüne bent cektik yani yasam damarlarini söküp kopardik yani o insanlara akan suyu kisitlamakla tüm dengelerini ve ekolojik yapisini kimine göre siyasal ve bir digerine göre hümaniter veya Dinsel anlamda bozduk, alt üst ettik.

Atalarimiz ne demis, ne ekersen onu bicersin!
Cengiz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...