Sayfalar

13 Aralık 2011 Salı

Bir ödül aldın dediler...

The Versatile Blogger
Tam da uzaklaşmışken. İşe güce dalmışken. Yazmalıyım ama hangi ara diye mırıldanırken. Hatta ufaktan bir kaçamak yakaladığımı düşünürken. Önce Kalemzade, sonra da Pabuç yüklediler sırtıma bir görev. Bir de kandırmışlar. Ödül falan diye.. :) Bir sürü şartlar koydukları gibi bir de ingilizcesini yazmamı istemişler. Uzun uzun düşündüm ama mantıklı bir sebep bulamadım. Acun bile direk kopyalayarak getirdiği projeleri Türkçeleştirirken bir tanecik mim konusu neden İngilizce de yazmak şartını aşamamış anlayamadım. Ama madem ısrarla yaz dediniz ben de o zaman pabuç gibi kopyala yapıştır yapıp kurtulurum diye düşünüyorum bu işin ayrıntısı ile uğraşmaktan. Ama o 7 maddeye nasıl cevap vereceğimi hakkatten bilmiyorum. Bakalım artık...




Oyy Pabuç siteye engel koymuş, kopyalayamadım bile. :) Sağolasın kalemzade...


Kurallar (Rules):
1. Size bu ödülü layık gören kişiye teşekkür etmeli ve ona geri bağlantı vermelisiniz. (You have to thank the person who gave you the award and link back to their blog.)
2. Kendi hakkınızda 7 gerçeği paylaşın. (Share 7 facts about yourself.)
3. Sevdiğiniz ve takdir ettiğiniz 10 başka blogçuya aynı ödülü verdiğinizi bildirin. (Send to 10 other bloggers whose blogs you love, appreciate and tell them you’ve given the award.)
Şimdi cevaplara geçelim bakalım ben neymişim.. 

1. Ettim zaten. Güzel insanlar...

2. (1) Materyalist olmayı beceremediğimden hep kaybeden bir adamımdır. Tamam öyle olmamak lazım belki ama işte ortam belli.. (2) Konuşulan en ciddi konuların içinden bile mizahi bir tarafı bulup çıkarmak. Bazen sadece bana komik gelse de ciddi insanların da içinde bir çocuk olduğunu bilmelerine uğraşmak. (3) Hayatın hızlı geçtiğini fark ettiğim günden beri, başlayan her aya bitmiş muamelesi yaparak geçen zamanı koşturmak. Biliyorum yanlış ama ne demişler "bükemediğin bileği öpeceksin" ya da "takdir et kendini bir şey sansın belki egolarından vazgeçer." Böyle bir laf vardı tabii.  Var mıydı ?? (4) Tamam kabul ediyorum biraz muhalif bir yapım var ama aslında muhalefet yapmıyorum. Algıladıklarımı söylüyorum. Yok gerçekten muhalif bir yapım yok. Hayır bunu kabul edemem. Sadece bana yanlış gelen her şeyi söylemekten çekinmeyen bir adamım. Bu uğurda neler kaybettiğimi bir ara yazacağım.. (5) Hareketli bir yapım vardır ama hastalık seviyesinde değil. Sakinleşmem gereken yerde sakinleşirim. Ama adrenalin lazım olur arada.  Bu sebepten pek rahat duramam heyecanı ve tehlikeyi abartabilirm bazen. (6) Hayatı dayatılan kurallarla değil yaşamak istediğim gibi yaşamaya çalışırım. Her zaman olmasa da çoğunlukla başarırım. Özgürlüğüme biraz fazla düşkünüm. Ama asla başkalarının özgür alanlarına karışıp saygısızlık ölçüsüne ulaşmam. Zira saygısız bir adam olamam.. (7) Annemin beni hala 14 yaşında görüyor olmasına hiç tepki göstermem. "Yemeğini yedin mi?" yada "oralar soğuk mu?, kalın giyin" ikazlarına hiç sinirlenmeden ve hatta onun yüreğini serinleten cevaplar vererek huzur bulurum. Bilirim ki o da biliyor onu dinlemediğimi ama içindeki korumacı annelikten vazgeçmeyecek. Ben de onu mutlu etmekten inanılmaz mutlu oluyorum. Yıllardır kandırır dururuz bir birimizi. Canım annem... :) Okumaz buraları umarım.

3. İlk iki soruyu bir şekilde kurtardım ama bu üçüncü soruyu paslayacak hiç kimse kalmamış. Ben de zaten kaç kişiyi sıkı sıkı takip edebiliyorum ki. Bu soruyu cevapsız geçsem ceza keserlermi ki. Sırf yazmış olmak için  de yazılmaz ki ama.. Tamam madem bir ödül verdiniz. O ödülü aldığım gün açıklayacağım kimlere ödül vereceğimi... :) Hayali olarak demedim ona göre.. :) Sevgilerimle güzel insanlar.. Seviyorum hepinizi...

16 yorum:

Cihan Bakacak dedi ki...

"Konuşulan en ciddi konuların içinden bile mizahi bir tarafı bulup çıkarmak. Bazen sadece bana komik gelse de ciddi insanların da içinde bir çocuk olduğunu bilmelerine uğraşmak." Bence herkesin çevresinde bu özellikte arkadaşları dostları olmalı, pek sık gülen birisi değilse, ona gülmeyi öğretmeli. Yahut en sıkıntılı anlarınızda yüzünüze bir tebessüm kondurup, çekip çıkarmalı o kasvetli ortamdan sizi. Diline sağlık güzel bir yazı olmuş.

Pabuc dedi ki...

Bu Pabuç var ya bu Pabuç pinti ya ,blog yazılarını bile paylaşamıyor hemen kopi yasağı koyuyor Allah muhafaza böyle cimrilerden insanları..Diyerek cümleme başlayayım...

Teşekkür ederiz KISA ve öz cevaplarınız için... Tek tek cevapların yorumunu yapacak değilim ama bir kaç cevaba yorum yazmazsam da olmaz Pabuç olarak..

Öncelikle annenizle ilgili cümleler çok duygusaldı Rabbim annenizi başınızdan eksik etmesin sevgisi ve korumacı yanı daim olsun...Amin

Muhalif olmadığınız konusunda şüphelerim var..(değerli gülüşünü andıran bir gülüş hayal ediniz)

Bir de ''Sonuç''paragrafında ki Ceza kesme konusunda da ben ceza keselim diyorum ama siz dağdan bayırdan ovalara pek inmediğiniz için yakalamamız lazım sizi ki cezayı da keselim yoksa mümkün değil galiba...

Teşekkürler ''mim''i dikkate alıp cevapladığınız için..

Büşra Bayram dedi ki...

gerçekleri okuyunca merak ettim; "hangi burçsun?"

Adsız dedi ki...

Yazıda çelişki var: :)
Hem materyalist değilim diyorsun, hem de sanal ödülü kabul etmem demişsin. :)
Yazı konusunda özellikle Cihan'ın söylediklerine katılıyorum. Hatta onun yorumunu copy past yapmış kabul edebilirsin.

Çok teşekkürler cevabın için kardeşim benim. Mutlulukla kal...

Volkan DENİZ dedi ki...

@Cihan Bakacak;
Gülümsemeyi bilmek kadar gülümsetebilmek te bir erdemdir. Sululuk yapmamak kaydı ile.
Teşekkür ederim.

Volkan DENİZ dedi ki...

@pabuç;
Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim.
Sen kopyala yapıştır yaparken iyi ama senin sitenden isteyenler dur öyle mi :)Bu ne yaman çelişki böyle..
Muhalefetsiz gelişme olmaz diyorum hep. Ama sırf inat olsun diye yapılanından değil. Benimki öyle bir şey işte. Gelişmek güçlenmek adına. :)
Haklısın galiba bu sıralar fazla şehire inmiyorum. Ama oralarda olmasa şehir hayatının yüklediği ağırlıklardan nasıl kurtulurum..

Ceza vereceksen boynum kıldan ince. Hak ettiğime ikna etmen şartı ile :)
Sevgilerimle..

Volkan DENİZ dedi ki...

@Hayal meyal;
Hangi gerçekten merak uyandı acaba . bek bende bunu merak ettim. 20 Eylül doğumluyum. Başak burcuyum ama özelliklerine uyuyor muyum, bundan pek emin değilim..

Volkan DENİZ dedi ki...

@kalemzade;
Ödül maddesel bir şey değil ki. :)Sanal ya da gerçek. Ama madem ödül verdim dedin, o zaman şöyle bir hissedelim ama dimi :)
Teşekkürler. Sen de hep mutlu ol...

Adsız dedi ki...

Tamam en kısa zamanda sana maddi bir ödül vereceğim. Bakalım beğenecek misin :)

Volkan DENİZ dedi ki...

:) Yok istemem... :)

Cihan Bakacak dedi ki...

Ksinlikle, sululuk yapmakla tebessüm ettirmeyi birbirinden ayırmak gerekir.

Adsız dedi ki...

Niye ki? Adwords kuponu verecektim.

Volkan DENİZ dedi ki...

Anlamıştım. Ben ödül almayı sevmem. Motivasyonum düşer. Ters etki yapar :)

gelibolu17 dedi ki...

hehheeee,vallahi yorumları okumak,yazıyı okumaktan daha keyifli geldi :)
Ne diye hiç karşılaşma imkanı olmayan birisinin hakkındaki 7 gerçeği öğrenmek isteyimki :) Hele burcunu asla öğrenmek istemem:)
Başak mış,bizim Aslan burcunun bacanağı olur kendileri :)

Ödülünüz hayırlı olsun inşallah,daha çok çok güzel ödüller almanız dileğiyle,selamlar olsun....

gelibolu17 dedi ki...

Sizce ben sululukmu yapıyorum?
tebessümmü ettiriyorum?
siz bunu iyi ayırabilirsiniz gibi geliyor bana hani günün birinde,bir tarihte beni "en eğlenceli blogger" kategorisine koymuştunuzya ona güvenerek soruyorum :)

hani müthiş vicdan azabı duyuyorum şimdi şuan şuracıkta eğer sululuk yaptığım kanısına varılıyorsa,te ben bidaha bloga adım atmayım :)

Volkan DENİZ dedi ki...

@gelibolu 17;
Yorumları okumak yazıyı okumaktan daha keyifli geldi ise ben bir daha değerlendirmeliyim galiba kendimi :)

Ayrıca birbirinin yazılarını okuyup takip eden insanların birbirlerini merak etmeleri de o kadar da tuhaf bir durum değil.

Sululuk yaptığınız hiç bir zaman düşünmedim. Ben sizin yorumlarınızı da yazılarınızı da yüzümde asılıp kalan bir tebessümle okuyorum. Üslubunuzu da biliyorum yani anlayacağınızı hakkınızda az biraz fikir sahibiyim. Vicdan azabı duymayın aksine her zaman mutlu olun ve yüzünüzden gülücük eksik olmasın.
Sevgilerimle...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...