Sayfalar

24 Eylül 2011 Cumartesi

Bir hayat kurtardım sandım...

Bir şeyler yazasım var, aslında yok. Bir şeyler yapasım var heyecanım yok. Şarkı söyleyesim var sesim yok. Aşka düşesim var kadın yok. Film izleyesim var kararım yok. Sanırım benim bir halt yapacağım yok...

Diyerek yapılan bir girişten sonra anlatacaklarımı iyi dinleyin şimdi...

Böyle bir günümde attım kendimi sokaklara. Boştum, sıkılmıştım anlamsız çıktım.. Deniz kenarında bir banka oturup denizi seyrederek konuşan adamlar gibi bir şeyler yapıp kendime geleyim diye düşünmüştüm.

Denizi ve bankı bulmak çok zor olmadı. Oturdum denize bakıyorum. Baktım, baktım, baktım da baktım.. Baktım olmuyor yer değiştirdim. Kayalıklara oturdum. Hatta, taş bile sektirdim. Ayaklarımı suya sokmayı düşündüm ama üşendim.

O havayı bulma çabamdan vazgeçmeye niyetli değilim. Hani rüzgar eser, pardesüsü uçuşur, çok cool bir şekilde denize, batmakta olan güneşe bakan adam var ya. İşte öyle bir havaya girmek, sonra içimdeki sıkıntıları orada bırakıp süper bir fikirle evime dönmek bütün çabam. Ama olmuyor arkadaş..

Sonra birden... Otuzlarında bir kadın geldi yanıma. Yanıma derken çok da yakınıma değil, az öteme. Üstünde uzun bir elbise koluna asılmış valiz türü bir çanta ile dikildi biraz ötemde denizi seyretmeye başladı. Bıraktım kendi derdimi onu izlemeye başladım. Etraf yok oldu sadece o kadın ve ben vardım. Biraz daha yanaştı denize. Kıyıdaki kayalıklara oturdu, bir sigara çıkardı. Sigarası ağzında çantasını kurcaladı, sanırım çakmak arıyordu bulamadı ve etrafına bakınırken beni gördü. Eliyle çakmak yakma işareti yaptı. İşte o an sigarayı bırakmış olmaktan pişmanlık duydum. Elimle bir dakika işareti yaptım. Ateş bulabileceğim kişilerden ateş almak için koşturdum. Baktım olacak gibi değil küçük büfeden bir kibrit aldım kadının yanına gittim ama o yakmıştı sigarasını. Gene de kibriti uzattım.  "Nasıl olsa birazdan bir tane daha içersiniz" dedim. Biliyorum çok salakça bir girişti. Kadın ifadesiz bakıp kafasını çevirdi. Sigarasını içmeye devam etti

Hemen çaprazdaki bankta yerimi aldım. Neden bilmiyorum kadın bir sebepten etkilemişti beni. İkinci sigarayı da çıkardı ve ilk sigarası ile yaktı. İfadesiz bakışın sebebini anlamış oldum. Artık gitmeliyim anlaşılan havaya giremeyeceğim derken. Benden önce kadın kalktı ama denize doğru yürümeye başladı. Yürürken önce ayakkabılarını çıkardı sonra elbisesini... Öylece yürüyerek denize girdi. Boy seviyesine gelene kadar da yürüdü. Merak artık diz boyu olmuştu yanaştım kıyıya doğru. Biraz uzaklaşmıştı ve çırpınmaya başladı. Suya atladım yanına gittim. Kadın resmen intihar ediyordu. Epey bir zorlanarak kıyıya çıkardım. Kıyıya çıkar çıkmaz da sert bir tokat yedim. Kadın o halde ayağa kalktı, kıyafetlerini aldı söylene söylene, yol kenarında park ettiği arabasına binip gitti.. Sırılsıklam halimle orada kaldım. Az önce kibrit aldığım büfeye gittim. Peçete falan bir şey varsa biraz kurulanayım diye. Adam bana bakıp bakıp gülüyordu. "komik olan nedir?" diye sordum. Keşke sormasaydım. "O kadın" dedi. "Arada gelir böyle denize girer gider"... Sustum...

Eve döndüm film izledim. Bir daha canım sıkılırsa deniz kenarına gitmenin iyi fikir olmadığını anladım. Ha birde her denize atlayanın peşinden gitmemem gerektiğini.

Demek ki benden derinlere bakıp hayatını anlamlandıran bir adam çıkmıyormuş...

38 yorum:

Adsız dedi ki...

İntihar edecek kişi neden elbiselerini çıkarsın ki? :)

Volkan DENİZ dedi ki...

evet yolcu haklısın :)
zaten çırpınmıyor yüzüyordu o an öyle algıladım. Birde o bölge denize girilen bir yer değil. bir diğer husus elbisenin altında mayo yoktu. :)

ihyaca dedi ki...

Şaşırdım kaldım öylece. Hem güldüm, hem üzüldüm, hem şaşırdım, hem endişelendim..Yani kısacası yazınla bir dolu duyguyu hissettirdin bizlere. Eh, bu da bir blogger için iyidir..Teşekkürler, sevgiler..

Adsız dedi ki...

Ya! Sen ciddi misin? Bizimle kafa mı buluyorsun? Bu yazını gecenin bu saatinde değil de 12'den önce görseydim keşke.

Bu arada haberin olsun; yarın kaleme uğrarsan iyi olur. Çalışmayı tamamlayıp sana not bıraktım orada.

Pabuc dedi ki...

Bu gerçek mi yoksa senin yazdığın bir öykü mü diye düşündüm ...! Ama uzun bir süre güldükten sonra..Gerçek ya da öykü, dün gece beni iyi güldürdü...Hatta Saba Tümer kahkahalarına benzer şekilde...Yazıda değinilmek istenen duygusal ruh haline değinmeyeceğim...Zira bu kadar gülmüşken duygusala bağlayamam hiç...

FF'de biraz yazın konusunda konuştuk onu da bir ara eklerim/kopyalarım buraya...

Volkan DENİZ dedi ki...

@İhyaca;
Gülüyor olman yeterli :)
Teşekkürler, sevgiler...

Volkan DENİZ dedi ki...

@Kamil;
Kafa bulduğumu da nereden çıkardın. 12'den önce görünce neler olacağını anlayamadım ama :)

Volkan DENİZ dedi ki...

@Pabuç;
Çok haklısın gülmüşken duygusal açıdan bakma sakın :)
FF'e üye değilim ama merak ettim bak neler söylenmiş.
Sevgiler, teşekkürler... :)

Pabuc dedi ki...

-Arkadaşlar 3 dakikanızı ayırıp okur musunuz lütfen..pişman olmayacaksınız :)

-neden ille de kadının sigarasını yakmak istemiş? kadın neden otuzlu yaşlardaymış da daha genç/yaşlı değilmiş? niye çırpınmış kadın? çırpınır gibi yapıp yüzüyor muymuş? bunlar gülerken sorduğum sorular :) biraz sonra, kendi kendime daha ciddi sorular sorarım kesin. - banu eker

-Yazının sonuna gelmedin mi :)

-sonuna kadar okuduktan sonra yazdım onları :) bana biraz sallama yazı gibi geldi :) senin görüşün ne? - banu eker

-Site sahibini tanırım pek sallayacak bir tip değil ama çok karikatür bir olay :))

-orası öyle :) bilhassa kadından tokat yediği sahneyi hayal edince daha çok gülümsetti beni :) - banu eker

-Ben de Büfe sahibinin söylediklerinden sonraki surat ifadesini düşününce koptum :)

-Kurtarıcılardan kurtulmak gerek. :)) - Ali Oz

-#Ali Oz eğer bu yazan kişinin başına gerçekten gelmişse haklısınız :))

-yazık olmuş adama bee:)) - tokerdo

-çok güldüm çok..yine de inş gerçek değildir dedim :)

-hahhaa, kötü bir anı olmuş kim kurtaramadıysa.:))) - ❀ ebru ❀

-#Ebru, Türk insanı yardımseverdir hatta yardım istemeyenlere karşı bile :))

-fırsatı değerlendirmiş sadece.:D sonu hüsranla bitmiş olsa bile denemiş.:)) - ❀ ebru ❀

#ebru ❀, ve başka hiç kimse(aslında beyler) böyle bir hataya düşmesin diye paylaşmış sağolsun :))

-büfeciyi dövmek lazım.:)) - ❀ ebru ❀

-bence kadını dövmek lazım:))) - tokerdo

-kadın ara sıra geliyormuş bence de büfeciyi dövmek lazım :)

Not:İsimsiz yorumlar bana ait..Aslında kolayını yapıp yorumların linkini verebilirdim ama senin başına yine bir iş açmamak için(olur da ff de uye olmak zorunda kalma diye) üşenmedim tek tek kopyaladım yorumları..Ne kadar iyi biriyim ben Ya Rabbim ;)

Volkan DENİZ dedi ki...

Çok güldüm ben bu yorumlara :)
Aslında hepsinin cevabı da var ama sanırım cevap vermemeliyim :)
Fırsatçı olmuşum, salak olmuşum... :)
Çok güzelmiş, teşekkürler..

Pabuc dedi ki...

ben bir yorumu yazmadım bile :D

Ya yok birazda eğlenmek için yorumlar yapılır ff de.Ama itiraf et bu yazı da her türlü yoruma açıktı..

Volkan DENİZ dedi ki...

Kesinlikle haklısın. Her türlü yoruma açıktı. Hayatın sıkıntıları içinde yaşanabilen tuhaflıkları anlattım biraz. . Bu tip o kadar çok örnek var ki.

Pabuc dedi ki...

Şüphesiz var..ama bu kadar komiği nadir gelir insanın başına :)Ben yazının duygusal yönüne hiç değinmedim çünkü içinden çıkılmaz..onun için güldüm ve geçiştirdim ;) böylesi bazen daha iyi...

Volkan DENİZ dedi ki...

Kendini iyi hissetme adına gülüp geçmeyi tercih edebilmeli insan. Zaten ben duygusal yönüne ağırlık vermemiştim. Gülmek te duygusallıktır. Duygularını kullanmayı becerebilene tabii. Duygular sadece göz yaşında çıkmazlar ortaya :)
Böylesi her zaman daha iyi...

Pabuc dedi ki...

Gerçi , gerçeklerin farkında olsanızda bunu farkettirmek zorunda olmadan özellikle bu ortamda gülmek (aptallıkla ya da çocuk gibi olmakla) eleştirilse de...Bazen gerçekleri bilsenizde burada sadece yüzeysel olmak bir seçimdir..anlarlar ya da anlamazlar..

Volkan DENİZ dedi ki...

Sen gülümse, boşver onlar suçlasınlar seni aptallıkla ya da çocuk olmakla.
Sen gülümse ki, etrafındakiler en azından nefretle bakmaktan utansınlar. Anlasınlar, hayatın anlaşılabilmesi için yaşanılan çoğu şeye tebessümle bakmanın bir değer olduğunu...

Pabuc dedi ki...

:)varoalsın...

Hayat sadece yaşamak değil , biraz da sana ters gelen şeylere karşı mücadele...Sanırım...

Volkan DENİZ dedi ki...

O dediğine muhalefet etmek diyorlar maalesef. Ki bence muhalafet olmazsa gelişme olmaz. Ama sırf muhalif olmak için yapılanından bahsetmiyorum. Benim hayata bakışım zaten terslikleri kabullenmemekle başlar ve devam eder. Ama sana ters gelen şeylerin doğruluğunu biliyorsan ve eminsen işte o mücadelenin anlamı da tadı da bir başka oluyor. Bu yüzden yırtınıyorum ya. Okuyun arkadaşlar tarihinizi diye.
Hayat hem tersliklerle mücadele etmek hem de eğri duran eğreltileri doğrultmak için adım atmaktır..

Pabuc dedi ki...

Ya sen cidden o kadının arkasından gidip onu kurtarmaya çalıştın mı ? ;)

Not:Konu iyice farklı yöne kayıyor(!)du da...

Ve bunu bir daha demem ama HAKLISIN son yorumunda..:)

Volkan DENİZ dedi ki...

Bir keresinde de denizde boğulan bir adamı çıkarmışlardı. Etrafında insanlar toplanmış bakıyorlardı sadece. Baktım adam yatıyor, eğildim yanına nefes almıyordu, suni solunum yaparak nefes yolunu açtım bu arada sırtına da baskı yapıyordum. Kendine geldi. Arkadaşları ne yaptı dersin.
"Adamın sırtını çizdin hep" diye çıkıştılar bana. Karga tulumba alıp götürdüler. İlk yardımı bilen bir millet değiliz evet bazen yardım edelim derken kol bacak kıranlar da oluyor. Ama inan ki birinin çaresizliğini yada çaresizlik sandığınız anı görünce bakıp geçemiyorsunuz. En azından ben öyle değilim.
Haklısın konu nereden nerelere geldi biraz sonra memleketi kurtarıcaz hadi hayırlısı artık :)

Volkan DENİZ dedi ki...

Bu arada sen bana Haklısın dedin galiba :)
Teşekkür ederim :)

Pabuc dedi ki...

''Seni anlıyorum''lafı bana çok çok inandırıcı gelmez genelde..Ama cidden seni çok iyi anlıyorum...Böyle şeyler çoğumuzun başına geldiği için anlıyorum...ama sen tüm bu saçma sapan tepkilere rağmen yardımdan/iyilikten uzak durmuyorsun..Çünkü seni sen yapan duyguların içinde iyilik ağır basıyordur ve engel tanımaz bunlar..Tanımasında..Varsın insanlar anlamasın onlar zaten işine gelenleri anlar işine gelmeyenleri de yanlış anlarlar..Hele için de iyi niyet olmayanlar hiç hiç anlamazlar...

Dedim di mi sana ''haklısın''dedim O bendim :)

Ben sanırım yorumlardan(geçmiş yorumlarda dahil buna) bir post yapacam :)

Volkan DENİZ dedi ki...

Mutlu oldum gerçekten, teşekkürler.
Amacım iyi insan olmak değil, ben böyleyim işte :)

Çok ilginç bir derleme olacağından şüphem yok :)

Pabuc dedi ki...

Amacım iyi insan olmak değil;Zaten iyi bir insanım ;)

dostta düşmanda zeki olmalı hep derim :)

Volkan DENİZ dedi ki...

Ben de sana katılırım, zeka konusunda. :)

Adsız dedi ki...

Var böyle insanlar.

Olanca güçleriyle bir takım insanların dikkatini celbetmeye çalıştıktan sonra; birilerinin alakası üzerine bu sefer sanki bunu yapan kendileri değilmiş gibi karşısındakine kızarlar.
Sanki kimseyle ilgilenmiyormuş da, herkes bunlarla ilgileniyormuş havasına girerler.

Fazla ciddiye alınmaması lazım.

Volkan DENİZ dedi ki...

Evet yolcu haklısın var böyle insanlar .. :)

gelibolu17 dedi ki...

siz o arada kadına odaklandığınız için onu intihare diyor sanmışsınız zaten yazının başındada demişsiniz aşka düşesim var kadın yok :) başka şeylerde vardı ama işte ben acar muhabir olduğum için o kısmını cımbızladım lafın :)
yani kadın gelmiş çaprazınızda durmuş,intihar edicem ayaklarında belki oda aşka düşecektirde adam arıyordur :)
ne güldüm,Allah'ta sizi güldürsün,en tez vakitte inşallah aşkına perişan olacağınız bir kadın çıkarsın başınıza :)
intihar derken denizde boğulan,yada intihar etmeye çalışan birine yardım ederken sizde gümbürtüye gidebilirdiniz,bizim burda geçenlerde bir vatandaş denizde boğulmak üzere olan birini kurtarırken kendi boğuldu :(

Volkan DENİZ dedi ki...

@gelibolu 17;
Şimdi siz bu yazıyı okuyup benim aşk arayan bir adam olduğum sonucuna mı ulaştınız.?? :)
Ne denir şimdi bu duruma anlayamadım ama "yazıları yazanlar sadece kendi durumlarını anlatmazlar" desem olmıycak. "yazılarda bazen ima vardır ama çoğu zaman direk söylenir istekler" desem nasıl yani diyceksiniz. :)
En iyisi yazıyı bir daha okursanız takıldığınız ayrıntının önemsizliğini daha net anlarsınız. Kafası karışmış canı sıkılmış ama enerjik olan ve mutsuzluğunu fark etmiş biri var.. O kişiyi anlamaya çalışın sadece.. Buradaki verilen aşk durumu açıklamak için verilmiş bir örnekten başka bir şey değil...
Sevgiler, teşekkürler.. :)

gelibolu17 dedi ki...

Yani sizde şimdi yukarda yapılmış olan onca yorumun içinde geçen mecazlara takılmadınızda,benimkinemi takıldınız:)
lütfen sizde yazınızı ve başlangıcını bir kez daha okuyun,sonra yorumumu okuyun :)
aynen yazının başında anlattığınız ruh halind eolduğunuz bir gününüzde atmışsınız kendinizi sokaklara :)
bunları ben uydurmuyorum ssiz yazmışsınız,ama kendi yaşadıklarınız,ama değil bir başkasının yaşadıklarıda olabilir,ben yazınızın girişinden yola çıktım,ve evet herkes aynı yazıyı kendi izan çerçeveleri içind eokur ve anlar vede yorumlar,ben böyle yorumladım,art niyetim yoktu,yazı sizin olur veya olmaz,ben okurum onu kendi zekamın yettiği kadar kavrayabildiğim kadar süzerim,o anki ruh halime göre yorumlarım ve her zamanda yaptığım yorumların arkasında dururum,ben bir gün öyle bir gün böyle olmam,biraz farklıyımdır,bu camiadaki basma kalıp insanlara göre,,,,hiç bir zamanda aa nutukçu yada başkası benim yorumuma böyle cevap verdi diyede geri adım atmam,yukarda ne yazdıysam o,şimdi okusam gene aynı şeyleri yazardım....
akşamınız hayrolsun,ben teşekkür ederim...

Volkan DENİZ dedi ki...

Yok ben bir şeye takılmadım sadece "Allah tez vakitte inşallah aşkına perişan olacağınız bir kadın çıkarsın başınıza" demişsiniz. Ona istinaden söyledim. Siz nasıl istiyorsanız öyle anlayıp öyle yorumlayabilirsiniz. Alınganlığa gerek olmadan.
Bir gün öyle bir gün böyle de olmayın.
Ayrıca ben şimdiye kadar başkasının yazdığı bir yazıyı burada yayınlamadım, alıntı da yapmadım. Hepsi bana ait. Bunu nereden çıkardınız. Her neyse anlaştığımızı ümit ediyorum... Size de hayırlı akşamlar...

gelibolu17 dedi ki...

Selamlar,hayırlı cumalar olsun,,,sevgiler :)

Volkan DENİZ dedi ki...

Hayırlı olsun efendim. sevgiler saygılar... teşekkürler.

BuRCu dedi ki...

:D :D İlahi Volkan.

Senin bir arkadaşın vardı hani dükkan sahibi, güneş gözlüğü almaya gelenlerle ilgili yazında geçen. O gün demiştim oradan daha çok malzeme çıkar diye, benzer bir etki yarattı bende bu olay :)

Volkan DENİZ dedi ki...

Çok benzemese de. İnsanlar işte özellikle de kadınlar. Ne hale getiriyorlar insanı :)

BuRCu dedi ki...

Öhöm öhöm :D Ne oluyoruz? Hemen taş kadınlara!:)))))

N.Narda dedi ki...

pabuç'un sayfasından geldim buraya,hakketen komik, ama azıcık tarjikomik :) Etrafta gizli kamera filan var mıydı,sonradan bi kolaçan etseydin:)

Volkan DENİZ dedi ki...

Sevgili Narda, kamera olsa ne olacaktı ki. Ama olsun herşeye rağmen tatlı bir anı olarak kaldı işte.. Yok evet tatlı gerçekten :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...