Sayfalar

22 Ocak 2011 Cumartesi

Mektup

Selam dostum,
Bilirmisin, 8 ay oldu sen gideli, ben özledim seni.
Buraları bildiğin gibi demek isterdim ama değil. Bende bilmiyorum nasıl olduğunu, ondan bildiğin gibi olamadı. Diyemedim sana değişenleri ama çok şey değişti... Barıştı bizim sokak köpekleri. Hep beraber koşturuyorlar artık siyah arabaların peşinden.. Onlarda biliyorlar yakalayamayacaklarını ama birlik olmuş koşturuyorlar peşinden.. Kediler her zamanki gibi huysuz.. Son zamanlarda daha da huysuzlaştılar. belediye toplamış tüm çöp kutularını, patlatıyorlarmış... Sabri abi kapattı bakkalını.. Başa çıkamamış veresiyelerden, müşteride kalmamış zaten.... Arka mahallede büyük bir AVM açılmış, onun önünde pankart açmış açlık grevi yaparken gördüm dün.. Coşkun eşinden ayrıldı.. İşten ayrılmış, kredi borcunu ödeyemeyecek duruma düşünce, karısı almış çocuğu anasının evine.. O da anasının yanına gidecekmiş.
Buralar böyle şimdilik.. Beni hiç sorma.. sevmeye başladım yeniden.. Kız maymun etti beni. her gün kapısındayım neredeyse.. Düşünsene dostum ben kapılarda eskiyorum.. Hani konuşurduk hep.. Ben derdim sana .. Ben sevemem derdim.. Ama sevdim be.. Yalnız küçük bir sorun var sanırım kız benim farkımda değil.. Bu mektubu sana bunun için yazdım.. Telefonda söyleyemezdim.. Utandım sanki...
Bu aralar denizde balık vermez oldu.. Keyif kalmadı kimsede.. Çıkan boş dönüyor.. Sen gittin gideli işsizlik sardı her yanımızı.. Her kes bir mutsuz, umutsuz sorma..
İyi şeylerde var ama.. Her tarafta kampanyalar gırla..  Ucuzlamış ortalık.. Kiloyla defter kitap satıyorlar.. Geçenlerde aldım bayaa kilo.. yarın kargoya vericem.. Senin işini görürlermi bilmem ama.. Ancak bunlardan buldum.. Sormuştun uzun bir zaman önce.. Eski kitapları topla diye.. Kimseden kitap çıkmadı.. Marketlerde sepete atılanlardan aldım biraz.. Ama dostum sen ne yapacaksın bunları.. internet diye birşey var aç herşey var oralarda..
Bu kadar dert anlattım seni unuttum.. Gerçekten sen nasılsın oralarda.. Kaç tane öğrencin var. Sana dedik o kadar... köylerde okulmu kaldı diye.. Seni hiç anlayamadım ki zaten.. Sen mi kurtaracaksın oraları.. Umarım hala köy basıp öğretmenleri öldürmüyorlardır..
Dostum iyi bak kendine buraları düşünme.. Anlattım işte, hepsi bu.. Bir sekiz ay daha gider bu havayla..
Birde bayrak istemişsin benden.. Bunu anlayamadım, oralarda Türk bayrağı yokmu ki.??... Ama olsun aldım bir düzine..
Şimdilik bu kadar... Sana yazarım gene..

6 yorum:

Adsız dedi ki...

eskiden...eskiden defterimizin kullanmadığımız kısmını arka yüzünü çevirip yeni bir defter olarak kullanırdık yada temiz sayfaları koparıp,kesip not defteri olarak değerlendirirdik.gazetelerden kupon biriktirip seri halde ansiklobediler alırdık ve bunlardan bir çok kişi faydalanırdı işimiz bittiğinde de mutlaka işine yarayacak birilerine verilirdi...ama artık gerçekten böyle şeyler yok maalesef.ne aldığımız şeylerin kıymeti var nede insanların.büyük şehirlerde yaşayan insanların genel olarak en kötü durumda olanları bile bir şekilde bir şeylere sahip.ama öyle ücra köylerimiz varki gerçekten okul yok,öğretmen yok...bir defter yaprağına muhtaçlarken bizler hiç düşünmeden elimize geçeni çöpe atıyoruz.internet var artık ohh ne kolaylık ama bilgisayar nerede???SEN Mİ KURTARACAKSIN zihnyeti hepimizde var...ama sen,ben,o kurtarmazsak kim kurtaracak?Evet hala öğretmenleride askerleride öldürüyorlar.TÜRK bayrağı her yerde vardır,nede olsa rengi kanımızla aynıdır.(azralya)

Volkan DENİZ dedi ki...

o kurtarıcı sen yada ben.. ama kurtaracak bir şey kalırsa.. o yüzden kopmamak lazım oralardan ve oralarda çalışanlardan.. teşekkür ederim.. çok güzel anlatmışsınız..

Adsız dedi ki...

Yine bir hüzün bastı her yanımı... Dostum bazen öyle konulara giriyorsun ki, takdir etmemek elde değil...

Adsız dedi ki...

ne güzel söylemiş şair ' sen yanmazsan.ben yanmazsam,biz yanmazsak nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa' diye.galiba bugünkü karanlığın nedeni de bu artık kimse yanmak,aydınlatmak istemiyor herkes bir diğerinden bekliyor ve hep beraber gömülüyoruz daha bir karanlığa...demir topal..

Adsız dedi ki...

Sizden birşey olur fakat Arkadaş... Benimle olmaz, haa Düşmanda olmaz.
Saygılar.

Volkan DENİZ dedi ki...

sizinle dost yada düşman olmak gibi bir çabam yok zaten.. Ama lütfen beni değil yazılanları anlayıp değerlendirin.. Sürekli beni eleştirmek için önce şartları eşitlemek gerek.. kimsiniz bilmiyorum ama anladığım kadarı ile beni tanıdığınızı sanıyor yada kafanızda bir ben yaratmış ona saldırıyorsunuz.. devam edin.. ama kendinizi tanıtarak..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...