Sayfalar

5 Mayıs 2011 Perşembe

Yalansa yalan...

Yalan söylemek kimileri için bir anlık yüz kızarıklığı, kimileri için hayat tarzı, kimileri için gereklilik, kimileri için sadece bir kelime.. Bana göreyse yalan; sonu olmayan başlangıç, zincirleme reaksiyon ve en sonunda gelen sahte başarı. O da yalan.

Dünyada yaşayan ne kadar kadın ne kadar erkek ve diğerleri varsa. Hiçbiri yalan söylediğini kendine bile itiraf edemez. Kime sorsan yalanı sevmez, kime sorsan asla yalan söylememiştir. İşte zaten burada başlıyor yalancı bir dünya oluşumuz. Türlü türlü kulp buluruz sürekli. Yok beyaz yalan, pembe yalan bilmem ne. Ama yalandır işte ve sonunda sahte bir duygu yaratmıştır. Ama oda yalandır.

Bir tek sevda işlerinde yalandan korkar herkes. Geri kalanlar belkide gereklidir diye düşünür. Severiz başlangıçta, isteriz sevsin ama mevcut halimizi değil, yarattığımız kahramanımızı sevdiririz. Sonra da o kahraman olmaya çalışırız. Oluruz arada. Bazen çuvallarız, patlatırız bir yalan. Kandırdığımızı sanarız o an için sevgiliyi. O da kanar yada kanmak ister, kapılıp gideriz mutlu birlikteliğe. Ama o da yalan..

Gireriz toplumlara, katılırız grupların içine. Kendimizi anlatırız çılgınca. Başkalarından duyduğumuz yalanları, yaşamışcasına ballandıra balandıra anlatırız. Grubun nabzına göre veririz ayarı, bir şey sansınlar isteriz. Onlarda bir şey sanırlar, dostluklar kurarız yalan dünyamız üzerine. Ama yalan dostluklar.. 

Sonra bir gün bir köşede, anlatırken birine yaşadığımız yalanları, hemde tüm doğrulukları ile... buluruz kendimizi yapayalnız.. Anlatırken yalan hayatımızı, yalan olur gideriz bir çırpıda... Gözümüzün önünden geçer tüm hayatımız tek tek, perde perde.. Ama onlar gerçek...


Bu andan sonra yalan söylenecek ne bir bahane kalmıştır, ne de bir gerekçe... Her şey yalansa gerçekler yaşanamamışsa, hayat bitmişse. Yalan olan hayatmıdır? Eğer öyleyse haklı olan kimdir?



14 yorum:

BuRCu dedi ki...

Aklımı yiyip bitiren ve dillendiremediğim bir konuyu çok iyi yazmışsın. Fazlaca beğendim bu yazıyı.

Volkan DENİZ dedi ki...

Çok teşekkür ederim Burcu.
Benimde pek bir rahatsız olduğum durum yalan olayı..
sevgilerle..

Ali Sunarlar dedi ki...

büyük sorun yalan sözler,yalan maskeler

yalan maskeler çünkü artık gerçekliği örten maskeler bile yalancı

pek güzel,pek açık sözlü olmuş bu yazı elinize yüreğinize sağlık..;)

Volkan DENİZ dedi ki...

@!SNRLR;
Yalansız yaşanmaz bilirm ama, birazda itiraf edelim istedim.
Yalansız yaşayalım, korkmayalım istedim..
Çok teşekkür ederim, değerli desteğin için.
sevgilerle..

Büşra Bayram dedi ki...

Mükemmel olmuş gerçekten. Yalanlarımı gerçeklerimi anlatmak üzere kurguladığımdan ne diyeceğimi bilemedim :(

Adsız dedi ki...

harika bir yazı daha olmuş.elinize sağlık.

Annenizin anneler gününü en içten dileklerimle kutlarım.sevdiklerinizle sağlıklı,mutlu,huzurlu nice harika yıllar geçirmenizi dilerim.

iyi hafta sonları.
sevgilerimle.

gelibolu17 dedi ki...

Güzel bir yazıydı,kendimize bile itiraf edemediğimiz gerçeklerle yüzleştirdin
bizi,sağolasın...Yüreğine sağlık...
Keşke pinokyo masalındaki gibi her yalan söylediğimizde burnumuz uzasada bizde biraz utansak,bence hiç fena olmazdı :)sevgiler,selamlar...

Volkan DENİZ dedi ki...

@Hayal meyal;
teşekkür ederim, kurgularını merak ettim doğrusu :)

Volkan DENİZ dedi ki...

@kamikaze;
çok teşekkür ederim,güzel dilekleriniz beni çok mutlu etti. bende sizin bugünden sonra yaşadığınız her günün, bir gün öncekinden güzel olmasını diliyorum..
sevgilerle...

Volkan DENİZ dedi ki...

@gelibolu 17;
aslında burnumuz uzuyor da biz fark edemiyoruz. Yalan söyleyip sonrasında komik yada rezil duruma düşmeyen pek yoktur aslında. Tek fark pinokyo gibi anında uzamaması, ama zamanla mutlaka ortaya çıkıyor yalanlar...
çok teşekkür ediyorum.
sevgilerle..

Adsız dedi ki...

murattarum55
DOGRU SÖYLÜYORSUN; ALAYI YALAN

http://www.youtube.com/watch?v=v4ZmLXrrCOo

Volkan DENİZ dedi ki...

Eyvallah Murat, güzel şarkı.. Ne de güzel açıklamış her şeyi Neşet abim. :)

güLL dedi ki...

o pembe yalancılardan biri de benim sanırım..yok o buna kırılmasın, yok aman huzursuzluk çıkmasın...oysa babama bakıyorum we karşımda daha hiç yalan söylediğini görmediğim, duymadığım bir model..sanırım bu konuda çok şanslıyım we bıraktım pembeleri kenara..pembeler yüzünden küsüp alınacaksa insan bırak alınsın ve mümkünse de gitsin...bence çok hoş bir yazı olmuş...insanların aynayı kendisine tutmalarını sağlayacak düşündürücü bir yazı...

Volkan DENİZ dedi ki...

@güLL
Bence de bırak pembesini, beyazını. Yalan olmadan da güzel olsun ne varsa... :)
Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...